Štvou mě řeči o korupci. Já bych si nevzal ani lahev vína, říká Slavomír Lener

11.06.2015 18:51

Manažer české hokejové reprezentace a šéftrenér svazu ledního hokeje Slavomír Lener byl ve čtvrtek hostem Kauzy dne na Rádiu Impuls. Vyjadřoval se ke kauze Vladimíra Růžičky. Zdůraznil, že v hokeji se rozhodně neobjevují korupční případy plošně, ale bohužel asi není jen jeden. Je otrávený z toho, jak se na Česko dívají kvůli různým kauzám lidé v zahraničí.

Štvou mě řeči o korupci. Já bych si nevzal ani lahev vína, říká Slavomír Lener
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Vladimír Růžička, český hokejový trenér a bývalý hokejový útočník

„O kauzách korupce se dnes a denně dočítáme a mně to vadí, mě to nesmírně irituje. Já hodně cestuji, hodně mluvím s lidmi ze zahraničí a vím, že to na nás vrhá černý stín. Jsme proto řazeni k východním zemím. Mým osobním krédem je nikde nic nebrat, ani lahev vína, ani se nezavazovat,“ zdůraznil Lener.

Konstatoval však také, že korupce není v českém hokeji plošným jevem, na druhé straně si nemyslí, že by podobný případ existoval jeden jediný. Musí ale jednoznačně ctít presumpci neviny a doufá, že se Vladimír Růžička očistí od všech podezření. Sám ale za tuto kauzu necítí žádnou odpovědnost, a to ani jako šéftrenér. Nevidí důvod pro to, aby případně rezignoval. Pokud už se totiž nějaké informace o korupci objevují, musejí to řešit příslušné orgány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…