Šup pryč. Němci se snaží rychle deportovat migranty

21.12.2015 13:52

Trojnásobně víc imigrantů než loni letos deportovalo Německo, které proto přijalo opatření na zrychlení azylového řízení. Ta ale vstoupí v platnost až po prvním lednu. Německé úřady se zatím snaží, aby uprchlíci nemuseli zůstávat na ulici, a tak je ubytovávají všude, kde je to jen trochu možné. Informovala o tom Česká televize ve vysílání svého zpravodajského kanálu ČT24.

Šup pryč. Němci se snaží rychle deportovat migranty
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Téměř 18 tisíc migrantů letos deportovalo Německo. Je to třikrát více než loni. Ne všechny spolkové země ale byly v deportacích stejně aktivní. Mezi ty, které uprchlíky deportovaly nejčileji, patří Hesensko a Bavorsko.

Deportace je až nejzazší možnost

Zpravodaj ČT v Berlíně Václav Černohorský pak přidal další podrobnosti. Například že růst počtu deportovaných lidí odpovídá velkému počtu lidí, kteří letos požádali v Německu o azyl. Zatímco loni to bylo 400 tisíc lidí, letos je to už více než milion.

Připomněl ale, že deportace je až nejzazší možnost. Lidé, kteří neuspějí s žádostí o azyl, prý většinou odjíždějí dobrovolně.

Zrychlení azylového řízení až od ledna

Opatření přijatá v posledních měsících, která mají zrychlit azylová řízení, se ale ještě nestihla projevit, protože by měla začít fungovat až po Novém roce.

Podle Černohorského také zatím neexistuje žádný důkaz, že by německé hranice překročil člen nějaké teroristické organizace. Podle německých politiků také nelze směšovat boj proti terorismu a imigrační vlnu. Nicméně po pařížských útocích chtějí německé úřady vědět, kteří lidé překračují hranice.

Migranti nocují i na bývalém letišti

Záměr, aby každý jednotlivý případ byl posouzen zvlášť, ještě neprošel vládou. Z těch pasů, které německé orgány stihly imigrantům zkontrolovat, jich prý bylo 8 % falešných.

Vzhledem k obrovskému množství uprchlíků valících se na Německo hledá tato země jakoukoliv možnost, jak takové množství lidí ubytovat. Nezůstávají na ulici, ale obce, okresy či města je ubytovávají všude, kde je to možné. Například i ve sportovních halách, ve školních tělocvičnách, v Berlíně je to dokonce v areálu bývalého letiště Tempelhof.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…