Svědčil proti Parkanové a asi měl pravdu. Prý mu neobyčejně drsně ničili život

06.03.2013 12:11

Plukovník Karel Daňhel již v roce 2008 kritizoval zamýšlený nákup letadel CASA. Upozorňoval na vysokou cenu a na to, že stroje nesplní požadovaný účel. Po pěti letech je podle serveru Respekt.cz zřejmé, že v podstatě měl pravdu. Jenže on sám za to zaplatil profesní likvidací a rovněž značnou morální újmou. Nyní totiž stojí před soudem pro údajné zneužití nezletilé.

Svědčil proti Parkanové a asi měl pravdu. Prý mu neobyčejně drsně ničili život
Foto: Radim Panenka
Popisek: Karel Daňhel, svědek v kauze CASA

Kauza nákupu letadel se nakonec vyšetřuje, ale plukovník Daňhel rozhodně nemá důvod pociťovat satisfakci. Byla mu odebrána bezpečnostní prověrka a kvůli tomu musel odejít z armády. Je vyšetřován pro podezření z korupce a ve středu má stanout před soudem v případě údajného pohlavního zneužití čtrnáctileté dívky. Paradoxem je na kauze to, že sama dívka říká, že ji plukovník nezneužil.

Podle serveru Respekt.cz  stojí za všemi útrapami demobilizovaného pilota vojenská rozvědka. Ta jej před třemi roky začala odposlouchávat. Výsledkem bylo několik zachycených vyjádření, které se daly interpretovat jako pokus o úplatek. Protikorupční policie se však prý těmto důkazům vysmála. Není prý bez zajímavosti, že šéfem vojenského zpravodajství byl v té době Ondřej Páleník, přítel hlavního architekta nákupu letounů CASA, ministerského náměstka Martina Bartáka.

Dalším pokusem o diskreditaci je tedy obvinění ze sexuálního zneužití nezletilé dívky. Ta sama však zneužití popírá. Důkazem jsou opět jakési odposlechy, pořízené vojenským zpravodajstvím. Respekt.cz připomíná, že odposlechy tajných služeb nemohou být u soudu předloženy jako důkaz, takže je celá konstrukce neobyčejně pochybná. Přesto je však prý nástroj, kdy je nepohodlný svědek diskreditován takovýmto způsobem, neobyčejně drsný.    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…