Svědectví z pařížského klubu smrti. Mladíka prý zachránilo, že šel zrovna na záchod

17.11.2015 11:53

Neuvěřitelné minuty hrůzy museli zažít všichni ti, kteří přežili útok teroristů v hudebním klubu Bataclan v Paříži. Příběh mladíka přinesl server Lidovky.cz.

Svědectví z pařížského klubu smrti. Mladíka prý zachránilo, že šel zrovna na záchod
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pařížané drží minutu ticha za oběti teroristických útoků na náměstí Republiky

Čtyřiadvacetiletý Amaury Baudoin vyprávěl novinářům příběh o tom, jak se po střelbě měli dívat do stropu, na zemi totiž ležely mrtvoly. On ale tušil, že má někde přítelkyni Isobel. Po dlouhém hledání ji nalezl venku na ulici. Jeho přítelkyně přežila díky tomu, že předstírala, že je mrtvá. 

„Drahý světe, nemám ve zvyku se vyjadřovat na sociálních sítích, ale je tu příliš věcí, které si nemohu nechat sám pro sebe a které mi brání ve spánku, dokud je nevypustím. V pátek jsem byl v Bataclanu se svou přítelkyní, když střelba začala. Jako každý jsem si myslel, že jsou to neškodné petardy, které jsou součástí show,“ uvedl Baudoin na svém facebookovém profilu k tragické události. 

Mladíka zranili teroristé na stehně a na zádech. Když viděl střelce, instinktivně utekl do zákulisí, k toaletám. Východ podle svých slov nenašel. „Byl jsem první z publika, který utíkal. Brzy se ke mně přidali další, schoulili jsme se všichni. Zůstali jsme i přesto, že nás muselo být padesát na patnácti metrech čtverečních a sedm na jednom metru čtverečním kolem záchoda. Věděl jsem, že jestli nás vrazi najdou, budeme všichni mrtví. Zůstali jsme tam po celou dobu masakru,“ popisoval muž s tím, že slyšel jen střelbu a křik. Úkryt se jim však brzy zřítil, falešné stropy se totiž rozmočily a spadly. 

Jeho dívka Isobel zůstala v publiku. „Věděl jsem, že moje přítelkyně byla blízko střelců, ve chvíli kdy přišli, jsem pochyboval, že bude ještě naživu,“ sdělil. Když je policisté vyváděli z klubu, museli se dívat na strop. „Já jsem se rozhlédl po sále, se strachem, že spatřím někde Isobel ležící uprostřed této tragédie. Všechna ta slova, které používají novináři v televizi, aby popsali vraždy, nejsou nic proti tomu, co jsem spatřil,“ řekl s tím, že těla byla všude. Podle jeho vyjádření to nebyla ani válečná scéna, ale jatka. 

A byla to právě Isobel, která jej venku našla a skočila mu kolem krku. „Bylo to nemožné, nic se jí nestalo, byla na nejhorším možném místě a neměla ani škrábnutí, to bylo ku*va zázračné! Byli jsme zachráněni a pro nás teror skončil,“ řekl a vyjádřil soustrast všem těm, kteří se neshledali se svými přáteli a rodinami.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …