Švédská ministryně: Jestli nám s těmi uprchlíky nepomůžete, zhroutíme se

31.10.2015 17:47

Švédská ministryně zahraničí Margot Wallströmová bije na poplach. Jestli to takhle půjde dál, zhroutíme se. Uprchlíků je prý tolik, že se EU prostě neobejde bez povinných kvót na přerozdělování běženců. Švédové už toho mají plné zuby.

Švédská ministryně: Jestli nám s těmi uprchlíky nepomůžete, zhroutíme se
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

„Nejsem sama, kdo si myslí, že při přílivu 190 tisíc lidí každý rok není možné udržovat současný systém země. V dlouhodobém horizontu se systém, jak ho známe, zhroutí. Nejhorší na tom je, že jsem v poslední době slyšela vyjádření ze stran ostatních států, která mě velmi znepokojila,“ uvedla Wallströmová v rozhovoru, který citoval server Dailymail. V češtině jej přinesl server Novinky.cz.

Podle šéfky švédské diplomacie se nelze divit ani rostoucímu počtu útoků na ubytovny pro uprchlíky. Od počátku roku se v severské zemi již odehrálo patnáct útoků. Tolerance starousedlíků k běžencům zkrátka klesá. Jestliže vezmeme v úvahu počet obyvatel, jenž čítá 9,8 milionu obyvatel, přijalo království na severu Evropy v přepočtu na hlavu zdaleka nejvyšší počet běženců.

Tamní vláda proto považuje za nezbytné, aby se o uprchlíky začaly starat také jiné evropské státy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…