Švejk, Obama, Porošenko. Profesor Keller Moravcovi prozradil, co mají společného

04.01.2015 13:52

V debatě dvou sociologů v Otázkách Václava Moravce vystoupil s bývalou slovenskou premiérkou Ivetou Radičovou Jan Keller, český europoslanec a mimo to též známý komentátor. Debata obou sociologů, kteří si přátelsky tykali, se nesla spíše v akademickém duchu, došlo ale i na ožehavá politická témata, při kterých oba nezapřeli svou politickou zkušenost.

Švejk, Obama, Porošenko. Profesor Keller Moravcovi prozradil, co mají společného
Foto: Daniela Černá
Popisek: Europoslanec Jan Keller

Podle Kellera je situace velmi vypjatá a militaristická. „Prezident Porošenko řekl, že válku vyhraje do týdne. To je po Švejkovi druhý člověk, který něčemu takovému věří,“ kroutil hlavou Keller. Radičová mu namítla, že podobný výrok použil i americký prezident Obama k válce v Sýrii. „Tak třetí po Švejkovi a Obamovi,“ pokrčil rameny Keller.

Pak ale vážně zdůraznil, že takový přístup není řešením. „Řešení je v tom, že budeme diskutovat a snažit se to vyřešit v klidu. Ale když to teď tady v Česku napíšu, tak o mně řeknou, že jsem ruský agent a platí mě Putin,“ rozohnil se sociolog.

„Přitom já jsem placen v eurech, já rubly nepotřebuju,“ dodal profesor Keller. Na dotaz Václava Moravce, zda skutečně bere svůj europoslanecký plat v eurech, Keller vysvětlil, že tento bonmot převzal z novoročního projevu Angely Merkelové.

„Promiň, Honzo, agresivita je určitě cestou do záhuby, ale odpovědnost musí být určená,“ ohradila se jeho vedlesedící kolegyně Radičová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…