Švejnarovi chybí vůle k moci. Už ať se rozhodne, vyzývá ho novinář

22.07.2012 18:43

Pravděpodobný kandidát na prezidenta a ekonom Jan Švejnar se stále ještě nerozhodl, zda chce kandidovat na post prezidenta. V sobotu oznámil, že se rozhodne během léta. Přitom podle průzkumů patří k favoritům.

Švejnarovi chybí vůle k moci. Už ať se rozhodne, vyzývá ho novinář
Foto: cssd.cz
Popisek: Jan Švejnar

Během posledních prezidentských voleb v roce 2008 vzbuzoval Švejnar různé reakce. Pro jedny představoval zbavení se Klause, protože vše pro ně bylo lepší než Klaus. Naopak jiní k němu pociťovali odpor. Ekonoma patrně zkompromitovalo spojenectví s Paroubkem, kterým si patrně znepřátelil některé lidi. Ale i přesto se mu povedlo v průzkumech zabodovat u lidí. Proč by to nemohl zopakovat?

Ať už se konečně rozhodne

Zdá se, že mu chybí jedna podstatná vlastnost. Vůle k moci. Není to zrovna moc lichotivý termín, ale ten prostě k politice patří, zamýšlí se pro Reflex.cz redaktor MF Dnes Jan Jandourek.

Tu naopak mají ostatní kandidáti Jan Fischer, Vladimír Dlouhý a v neposlední řadě Miloš Zeman, který se prý snaží pasovat do role, kdy ho lid povolá na Hrad jako spasitele.

"Proto, jestli nás chce Švejnar ochránit před těmi všemi komunisty a jednou Bobošíkovou, měl by se rozhodnout co nejrychleji a jasně. Ať ukáže, že je rozhodný," vyzývá novinář.

O prezidentský úřad se uchází i šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg, nebo tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl. ODS zase nominovala místopředsedu Senátu Přemysla Sobotku. Podle zjištěných informací ParlamentníchListů.cz se do prezidentské kandidatury v případě získání 50 tisíc podpisů občanů také herečka a spisovatelka Táňa Fischerová.

Volba hlavy státu by se měla konat příští rok v únoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: afk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…