Svěrák: V Zemanově projevu bylo málo lásky. Asi budeme muset začít dobro šířit každý sám. Šéf ČT Dvořák je pohledný člověk

12.03.2018 10:03

Režisér Jan Svěrák je autorem petice na podporu České televize, kterou přednesl před zahájením přímého přenosu předávání cen Českého lva v pražském Rudolfinu. Důvody, proč petici napsal, svěřil serveru Seznam Zprávy.

Svěrák: V Zemanově projevu bylo málo lásky. Asi budeme muset začít dobro šířit každý sám. Šéf ČT Dvořák je pohledný člověk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Svěrák ve svých slovech mimo jiné uvedl, že prezidentův inaugurační projev, který ho přiměl k sepsání výzvy Pět vět, měl v sobě málo lásky. Svým manifestem se tak Svěrák obrací na všechny, kterým záleží na zachování demokracie. „Aby zabránili tomu, že by se Česká televize dostala pod kontrolu politků,“ sdělil Svěrák. 

Anketa

Babiš navrhl udělit důchodcům a studentům 75% slevu na jízdné ve vlaku a autobusu. Podporujete to?

hlasovalo: 10734 lidí

Původní text ZDE.

„Česká televize je nezávislá, takže za nás dokáže politiky kontrolovat. Jiná média, která třeba patří soukromníkům, nemají tu svobodu, protože soukromníci často třeba chtějí vliv nebo službu, musí tedy dělat politikům ústupky. Kdežto veřejnoprávní média ne,“ poznamenal Svěrák k tomu, proč veřejnoprávní televizi hájí. 

Svěrák útok, jenž zazněl v projevu Miloše Zemana na adresu České televize, považuje za největší od roku 2000. „Celé to bylo jenom negativní,“ řekl ještě k projevu Svěrák. „Asi budeme muset každý sám, s nejbližším okolím to dobro šířit,“ podotkl. 

Svěrák pak pochválil i ředitele České televize Petra Dvořáka. „Je to docela pohledný člověk, dá se na něj koukat,“ poznamenal Svěrák ke kritice hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, kterému se nelíbilo, že Dvořák byl viděn na více záběrech z Českých lvů. „Také bych chtěl být vidět, být ředitelem této instituce,“ sdělil Svěrák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…