Svěráku, Kollere, Václav Havel by se z vás pozvracel. Klesli jste na úroveň Dominiky Myslivcové, vzkazuje novinář

06.10.2016 21:16

Publicista Jiří X. Doležal si poslechl píseň, kterou k nedožitým osmdesátým narozeninám nazpíval David Koller. Poslechl si ji a neudržel se. Pro Reflex.cz jasně napsal, co si o této písni myslí. Kdyby ji slyšel Havel, podle Doležala by se pozvracel.

Svěráku, Kollere, Václav Havel by se z vás pozvracel. Klesli jste na úroveň Dominiky Myslivcové, vzkazuje novinář
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na setkání s prezidentem Zemanem si vzali někteří lidé placky s podobiznou Václava Havla

Doležal si poslechl píseň Zdeňka Svěráka a Davida Kollera a přirovnal ji k propagandistickým písním Dominiky Myslivcové nebo Olivie Žižkové. Všechny jsou prý stejně hloupé. Zatímco u Myslivcové údajně tato hloupost ani v nejmenším nepřekvapí.

„Vážená Olivie Žižková se svým hitem Evropo, dýchej pobavila i depresivní pacienty. Lidé jsou zlomyslní a vidět, že je někdo za mikrofonem opravdu trapnej, potěší. Když se k Olivii přidala Dominika Myslivcová, byl bizár dokonán. Bárbínka v růžových šatečkách, co předtím byla hatefree, se nám rozezpívala proti uprchlíkům, což v kombinaci s jejím růžovým vzhledem vytvořilo dokonalou mozaiku absurdity. Všichni moji známí její písně fakt žrali, pouštělo se to na zhuleneckých mejdanech a my starší uvažovali o obnově Festivalu politické písně, jaký existoval za socialismu,“ rozepsal se s humorem publicista.

Celý komentář najdete zde.

Jenže pak na světlo boží vyplula píseň „Milí spoluobčané“, stvořená na počest Václava Havla, a publicista nevěřil vlastním uším. Kdyby podobná agitační píseň opěvovala Klementa Gottwalda nebo třeba Gustava Husáka, pravděpodobně by je tím potěšili. Ostatně na podobné oslavné písně byli zvyklí. Havel byl však z úplně jiného těsta. Podle Doležala to byl velmi skromný člověk, který pohrdal veškerou falší.

„Pokud někdy byl v České republice politik, který opovrhoval falešnou pompou, prázdnými frázemi, pochlebováním a vlezdoprdelismem, tak to byl právě Václav Havel... Takže, vážený pane Svěráku a vážený pane Kollere: Kdyby vaši ódu na sebe slyšel Václav Havel, tak se, jak ukazují jeho celoživotní postoje k okázalé oficiální pompě, okamžitě pozvrací,“ uzavřel Doležal.                                                  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…