Svěráku, kterému řídícímu důstojníkovi jsi dával raport, vrací nemilosrdně úder Ondráček

12.12.2017 22:10

Minulý týden prezidentský kandidát Michal Horáček oslovil Andreje Babiše otevřenou výzvou, ve které požadoval, aby poslanci za ANO zabránili jmenování Ondráčka do čela komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. K jeho výzvě se přidali Petr Pithart a také dramatik a herec Zdeněk Svěrák, který kritikou na Ondráčka ve svém videu umístěném na YouTube rozhodně nešetřil. Reakce Zdeňka Ondráčka na sebe nenechala dlouho čekat. „Už se o mě otírají i umělci. Svěrák asi ve svém věku již zapomíná, tak já ti něco připomenu...,“ rozepsal se na svém facebookovém účtu.

Svěráku, kterému řídícímu důstojníkovi jsi dával raport, vrací nemilosrdně úder Ondráček
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

„Jestli se má stát předsedou komise pro kontrolu bezpečnostních sborů člověk, který se kdysi staral o bezpečnost totalitního systému s obuškem v ruce proti demonstrantům, tak je to skoro takový symbolický výsměch těm hodnotám, kvůli kterým lidé na náměstí chodili,“ pustil se do Ondráčka Svěrák.
 
Podle poslance Zdeňka Ondráčka ale Svěrák zapomíná na podstatná fakta ze svého života. „Rád bych připomněl, že v letech 1961–1969 byl Svěrák členem KSČ, v roce 1977 podepsal Antichartu nebo to, že v rámci vojny sloužil u pohraniční stráže a u stejné složky sloužil i jeho syn Jan, který dokonce mohl v rámci výkonu vojny vycestovat do USA,“ napsal.
 
 
Pro Ondráčka také zůstává otázkou, jestli byl Svěrák v minulém režimu spíše ukřivděný, nebo protežovaný. „Bylo to něco za něco? Kterému řídícímu důstojníkovi dával raport?“ zamýšlí se ve svém komentáři Ondráček. 
 
Na závěr nezapomněl poukázat ani na Petra Pitharta a jeho členství v KSČ. „Kde ten sloužil na vojně a jakou vykonával funkci? Že by politruk? K vekslákovi Horáčkovi s krycím jménem Sázkař se vyjadřovat snad ani není třeba,“ nebral si servítky Ondráček.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …