Svérázný bloger úřaduje: Idioti, hýkáte blahem nad výročím mrtvého prezidenta. Za zadkem vám přitom…

07.10.2016 21:25

Fotograf, spisovatel, cestovatel a lašský cyp, jak sám sebe nazývá, Ladislav Větvička se na svém blogu na serveru iDNES.cz rozepsal mimo jiné o stavu společnosti před zhruba dvaceti lety či o Romech. A jak jinak než svým specifickým jazykem.

Svérázný bloger úřaduje: Idioti, hýkáte blahem nad výročím mrtvého prezidenta. Za zadkem vám přitom…
Foto: Daniela Černá
Popisek: Romské protesty v Ostravě

Úvodem Větvička vzpomíná na první polovinu devadesátých let, kdy všichni chtěli být živnostníky. Každá strana měla prý v programu podporu malého podnikání a dotace byla sprostým slovem.

„V televiziach aji radyju byly desitky dyskuznich pořadu s ruznyma nazorama, Cygani měli svoje pořady, pravicova Romska občanska inyciatyva byla v parlamentu. To bylo v době, kdy nebyly plošne davky pro kdejakeho flakača, neegzystovaly egzekuce a nikoho by nenapadlo, že bude možne přijit na uřad a požadat o prachy na ledničku, televizu a postel, bo mět ledničku přece patři k zakladnim lidskym pravum...,“ zmínil Větvička s tím, že republika byla svobodnější, i když jsme museli ukazovat policii na hranici pas. „To byla doba, kdy zme nebyli v Šanghajskem prostoru a netušili, že za prezidentem statu budu jezdit zmetci z Brusela nutit ho podepsat Libanonskou smlouvu,“ vzpomíná.

  • Původní text ZDE

„Ale zpatky k tym Cyganum. Kdosik zainvestoval, a naraz vzniklo několik konkurentu ROIky. To se tak robi, když potřebujete, aby se konkurent nedostal přes 5 %... (tych pět procent mimochodem je pěkna prasarna, to za prvni republiky nebylo...),“ vyjádřil se k romským spoluobčanům se slovy, že od doby roztříštění se skutečně nikdy přes pět procent nedostali.

„Cyganske pořady zmizely z radyji a televize. To mi tež jako gadžovi nevadilo, co mi je do jakehosik O more mia. Akorat sem netušil, že na male skupině našich obyvatel pravě probiha sociologicky test, kery bude brzy použity na nas samotne. A pak byly přijate zakony o plošnych socialnich davkach a egzekucich,“ zmiňuje Větvička s tím, že my „gadže“ jsme tleskali. Dluhy se přeci musí platit a sociální dávky byly například pro Ostraváky též důležité, neboť se zrovna zavíraly šachty a těžký průmysl. 

„Nikoho nenapadlo, že to je součast experimentu na Cyganach. Tleskali zme a řikali: jen je odsuňte do předraženych ubytoven!“ podotkl Větvička s tím, že uplynulo dvacet let a ti, kteří tleskali tehdejším zákonům, už netleskají. „Bo jim egzekutor za nezaplacenu pokutu za jizdu načerno zebral nejenom televizu, ale aji barak. Ale tak zme to přece chtěli, ni?“ ptá se. 

„Cygani zmizeli v podzemi. Co jineho tež chcete robit, když vam ukradou přistup k polityckemu životu, přistup do medyji, vaši zastupci nemaju šanci v parlamentu a robit se nevyplati, bo multykulturni gadžo to nastavil tak, že je vyhodnějši sedět doma, a plodit děcka. A tak zatimco v pět odpoledne su tramvajky plne zedřenych gadžu, keři unaveni jedu ze šichty dodom, po ulicach běhaju vysmate nevzdělane, osumnactilete holky s kočarkem a velkym břuchem. A multykulturni gadžo se temu směje, jak to fajně naplanoval, bo multykulturni gadžo nepotřebuje vzdělany narod, ten se těžko ovlada,“ uzavřel Větvička se slovy, že uspěšný model použitý na Romy používá „multykulturni gadžo“ i na nás. 

Idioti hýkají blahem

„Zastupci pracovitych lidi už nemaju přistup do medyji. Jejich nazory přestaly byt slyšet. Medyjalni scenu okupovaly zvrhle grupy, jejichž nazory su přesně opačne, než nazory lidi živicich se vlastni praci. V ukradenych televizach propaguju vyžrane multykulturni majitelky neziskovek principy, z kerych vam vstavaju vlasy na hlavě a spolu s moderatorama se vam směju do gzychtu,“ tvrdí Větvička.

Multikulturně marxistická sebranka obřezává dle jeho slov jednu svobodu za druhou, zakazujou se zbraně, oslavy a jakékoliv projevy svobodných aktivit. „Novym polityckym stranam se zrobi pseudokonkurence, aby se nedostaly nad 5 % a zavedu se take podminky, aby nemohly fungovat,“ podotkl.

„Idyjoti hykaju blahem nad osumdesatym vyročim mrtveho prezidenta, a přitom nevidi, že za jejich zadkem se schvaluju likvidačni zakony. Pokuty za cokoliv narostly do desetitisicovych a statisicovych vyšek. To je ta cesta, jak přinutit zbyle pracujici gadže k poslušnosti. Vyskakuješ si? Dostaneš stotisicovu pokutu, bo ti cosik najdem v kotlu, nebo si parkoval u stromu,prodal si jabka ze zahradky bez EET, překročil rychlost jizdy v kukuřici, hral si a zpival nepovolene věci, neměl si odrazku na čele nebo si uřednikovi řekl, že je kokot,“ uzavřel se slovy, že tak to na světě chodí. Kdo prý drží hubu, když vidí, že jinému se děje křivda, ten bude brzy též na řadě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…