Pravičák Simkanič: Klausova spolupráce s diktátorskou Bobošíkovou byla jen komedie

16.09.2013 15:23

Angažmá bývalého prezidenta Václava Klause v bloku Hlavu vzhůru! bylo jen komedií Jany Bobošíkové. Takový názor zastává Michal Simkanič, předseda České pravice, jehož vyjádření mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Pravičák Simkanič: Klausova spolupráce s diktátorskou Bobošíkovou byla jen komedie
Foto: archiv strany
Popisek: Předseda České pravice Michal Simkanič

Simkanič ve svém prohlášení uvádí, že se společně s profesorem Milan Knížákem zúčastnili schůzky s předsedkyní bloku Hlavu vzhůru! Janou Bobošíkovou. Poté, co ona prohlásila, že bývalý prezident Václav Klaus všechny její kolegy velmi zklamal nedostatečnou podporou jejího uskupení a neochotou jej řídit, čímž zcela ztratil jejich důvěru, prý však oba odešli.

Celé vyjádření Michala Simkaniče ZDE.

„Jak trefně popsal profesor Knížák - bezprostředně po tomto výroku jsme oba odešli sice s hlavou vzhůru, ale s velmi silným pocitem, že domnělé angažmá pana prezidenta Klause bylo jen komedií, která měla parazitovat na jeho obrovských zásluhách o rozvoj a stav naší země,“ píše Simkanič.

Podotkl, že on se k aktivitám Bobošíkové příliš vyjadřovat nechce. „Sama píše, že mému účinkování v celé záležitosti vlastně nerozumí, což jí plně věřím a jakákoli negace ze strany komunistické prezidentské kandidátky je vlastně lichotkou,“ poznamenal. Trápí ho však prý skutečnost, že v jejím „diktátorsky vedeném uskupení“ jsou i lidé, kterých si on váží, například Michal Doktor či Liana Janáčková.

„Mrzí mne, že kvůli podobným extempore a dalším, která nepochybně budou následovat, velmi klesá šance na jejich zvolení do Poslanecké sněmovny,“ očekává Simkanič. Obecně totiž prý platí, že v pravicových stranách panuje vzhledem k síle individualit daleko větší vnitřní řevnivost a právě ta zpravidla snižuje volební vyhlídky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…