Svět by měl oněmět hrůzou! Hájkův web o pozadí masakru v Oděse

04.05.2014 18:36

Páteční masakr v Oděse ukázal pravou tvář kyjevské junty. Takový pohled na ukrajinské neštěstí zastává redakce magazínu Petra Hájka Protiproud. „V noci tam trestní komanda nacistického Pravého sektoru a další kriminálníci dovezení ze západu země upálili na 40 proruských aktivistů, kteří se zabarikádovali v Domě odborů. Svět by při takovém masakru měl oněmět hrůzou. Neoněměl. Pouze to znepokojeně konstatoval,“ stojí v jejím komentáři.

Svět by měl oněmět hrůzou! Hájkův web o pozadí masakru v Oděse
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

Ve Washingtonu se setkal americký prezident Barack Obama s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Na veřejnost pak podle Protiproudu pustili známé lži, že masakry Kyjeva na východě země jsou jen pochopitelnou snahou vlády o udržení pořádku.  

„Nezmínil se kupodivu, že jde o vládu nelegitimní, pučistickou, které se v civilizovaném světě říká junta. A že bez státního převratu v Kyjevě by nebyl ani Krym, ani Oděsa. Je to známý jednoduchý model. Všude, kde Američané po státním převratu dosadí svou vládu, kryjí ji touto rétorikou. Mají s tím letité zkušenosti,“ tvrdí magazín.

Elity Evropské unie pak podle něj věrně v předklonu opakují po Obamovi ukrajinskou lež. Jejich šéfka, německá kancléřka, ji prý nicméně posunula ještě o jednu úroveň výš, a to kvůli prohlášení, že Rusko změnilo „poválečné uspořádání v Evropě“.

„Jde o těžko pochopitelnou drzost, právě v květnových dnech, kdy si vítězové nad Německem připomínají desítky miliónů obětí, které svět stála německá rozpínavost, dává současná hlava poražené nacistické velmoci jednomu ze dvou hlavních vítězů lekci z poválečného uspořádání. A nikoli náhodou podporuje vládu – bývalých spojenců z Druhé světové války – kyjevské dědice nacistických ukrajinských tradic,“ kritizuje Protiproud slova Merkelové.

Nelíbí se mu ani skutečnost, že zatímco dění z kyjevského Majdanu Česká televize živě monitorovala, v Oděse se tomu tak neděje. Kromě Oděsy se podle Protiproudu rozjel „vraždící stroj“ podpořený prezidentem Obamou a kancléřkou Merkelovou také v dalších městech, jako je Kramatorsk či Slavjansk.

Dohody neplatí. Ani ženevské, ani žádné jiné

A co bude dál? Redakce Protiproudu ve svém komentáři zdůrazňuje, že žádné „ženevské dohody“ neplatí. A nebudou prý platit ani žádné jiné, které by snad chtěl někdo „s kyjevskými pučisty“ uzavřít.

„Oděský masakr ale současně mobilizoval celou východní Ukrajinu do rozhodující fáze bitvy za samostatnost. Zdá se, že z popela oděských mučedníků vyrůstá nový státní útvar, jehož vzniku se bude Kyjev snažit zabránit všemi prostředky. ‚Nové Rusko‘, jak obyvatelé východní Ukrajiny tuto oblast od Krymu po Doněck a Slavjansk až do Podněstří nazývají, je po tomto víkendu zase blíže realitě. Washingtonský a berlínský Kyjev to ví,“ míní.

A právě proto se prý Kyjev snaží naplno rozpoutat dosud jen doutnající krvavou občanskou válku a vtáhnout do ní Rusko, které zatím vyčkává a nenechalo se vyprovokovat k otevřenému střetu.

  • Drastické FOTO, VIDEO a celý TEXT najdete ZDE
     

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nem

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …