Svět, jak ho známe, skončil, naříká Havlův vrchní knihovník Michael Žantovský

09.11.2016 6:42

Mezi českými uživateli sociální sítě Twitter panuje při pohledu na průběžné výsledky voleb amerického prezidenta, v nichž stále pravděpodobněji míří k vítězství republikánský kandidát Donald Trump, pochmurná nálada. „Svět, jak ho známe, skončil,“ smutně konstatoval ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský.

Svět, jak ho známe, skončil, naříká Havlův vrchní knihovník Michael Žantovský
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Donald John Trump je americký obchodní magnát, politik, televizní hvězda a spisovatel

„Nemohli bysme se dohodnout, že jsem lekci z demokracie pochopil, a vrátit se do toho světa, kterýmu jsem rozuměl? #Babiš #Zeman #brexit #Trump,“ povzdechl si editor serveru E15 Martin Čaban.

Anketa

Donald J. Trump vyhrál prezidentské volby. Budete teď mít USA raději?

89%
11%
hlasovalo: 13494 lidí

Student práv Václav Ágh si nebral servítky: „Chtěl bych moc napsat něco, co to zlehčí, ale nevím co. Ještě teda Hofer a máme kýbl sraček kompletní. A pak se budeme rochnit, nebo se umyjem.“

„Zeman, Fico, Farage (BREXIT)...a teď Trump?...Co přijde potom? Wilders? Nebo Německo bude mít kancléře z Die Linke?“ chytá se za hlavu publicista Rostislav Malý. „Tak a co se teda stane dál? Budou se stavět zdi. Číně a Rusku narostou křídla a Miloš Zeman se konečně podívá do Bílého domu,“ doplnil.

Výsledky nepotěšily ani Lenku Benešovou. „By mě zajímalo, kterej pitomec teď cestoval časem a někde v pravěku šláp na toho zatracenýho motýla,“ vyjádřila publicistka své znechucení nad tím, že Donald Trump drtí Hillary Clintonovou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…