Svět se skutečně řítí v prdel, láteří divadelník, kterého poplivali za odpor vůči Zemanovi. A ta česká předposranost

14.10.2016 19:02

„Ten konzum zvítězil takovým stylem, že jsem si to nikdy neuměl představit. Nedovedl jsem si představit, že by lidi byli tak povrchní a tak plytcí,“ uvedl v rozhovoru se serverem Neovlivní.cz majitel několika rockových klubů a ředitel Vrchlického divadla v Lounech Vladimír „Lábus“ Drápal.

Svět se skutečně řítí v prdel, láteří divadelník, kterého poplivali za odpor vůči Zemanovi. A ta česká předposranost
Foto: ReproFoto: Blesk.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman při rozhovoru pro Blesk TV.

Drápal v rozhovoru mimo jiné vzpomněl i na slova Franty „Čuňase“ Stárka, který říkal: „V disentu jsme si mysleli, že lidi chtějí svobodu – a hovno, oni chtějí mít plná břicha,“ poznamenal.

Pro něj osobně je to dle jeho slov takové vystřízlivění. „A vlastně těm lidem vůbec nerozumím. Neustále bědují, že nemají peníze, a pak z toho Kauflandu jezdí s těmi obrovskými koši plnými jídla. Já do takových obchodů vůbec nechodím, dokonce jsem rituálně slíbil, že do McDonaldu nebo do toho KFC, nebo co to je, nikdy nevstoupím. A nikdy jsem tam nevstoupil. Ty megafirmy nepodporuji ani halířem a jsem zklamaný z toho, že se svět skutečně řítí v prdel, jak psal Ladislav Klíma, a že lidi tomu jdou aktivně naproti, že vůbec nepřemýšlí,“ uvedl následně.

Jako hrozbu české společnosti vnímá především nevzdělanost. „A opravdu ty nejhloupější názory zastávají ti nejhloupější lidé. A je jich tolik, že jsou schopní společnost směřovat k negativním postojům,“ zmínil. 

Své Drápal uvedl také k návštěvě prezidenta Zemana v Lounech. „Dostali jsme manuál, kde byl program návštěvy po minutách, bylo tam, v jakém úhlu musí být vlajka, jak daleko musí stát od stolu, kdo bude kde sedět. Pak začaly policejní manévry. Pořád tady byli policisté. V den návštěvy tady byli odstřelovači na střechách, byla tady policie venku před budovou, další policejní oddíl měl lidi, kteří šli dovnitř, policisté v civilu byli mezi publikem, byl tady psovod se psem, který pořád chodil budovou, jestli tady není bomba. Podle mě mohlo být tou návštěvou zaměstnaných nějakých padesát lidí,“ popisoval Drápal s tím, že pro něj to byl neuvěřitelný aparát, neboť se znal s exprezidentem Václav Havlem a ví, jak to vypadalo, když on jako prezident někam jel. Uvedl také, že si při návštěvě Zemana prosadil, že celé divadlo, kde se setkání konalo, zůstalo nekuřácké. 

Sám na setkání s hlavou státu pokládal i dotazy. „Začal jsem tím, že jsem ho nevolil, že mě uráží a že si myslím, že dehonestoval svůj úřad. A to už ze strany ke mně přicházeli policajti a z balkonu mě začali točit. Zeptal jsem se, jestli bude opět kandidovat v příštích prezidentských volbách, a že bych to nechtěl,“ uvedl mimo jiné Drápal. Prezident mu prý na všechny dotazy odpověděl, on sám si za své negativní dotazy vysloužil i plivance od návštěvníků.

Nechyběla ani slova o uprchlících. Drápal totiž strachu z nich nerozumí, neboť podle jeho názoru tady žádní uprchlíci nejsou. „Já neumím říct, co s tím, když to tady není,“ zmínil a přirovnal to k situaci, kdy byste chtěli odoperovat nádor, který nemáte. 

Původní text ZDE.

A co Evropská unie? „Myslím si, že čeští politici vycházejí Evropské unii už předem vstříc a přijímají předpisy v podstatně tvrdší míře, než by EU vůbec chtěla. Je to taková ta česká předposranost,“ nebral si servítky ani v této otázce. 

Závěrem se pak Drápal vyjádřil k osobě ministra financí, k Andreji Babišovi. „Já prostě nechápu, proč mu to ti lidi žerou,“ řekl. Lidi z hnutí ANO poté vnímá jako lidi bez příběhu, bez historie, bez zkušeností. „Myslím si, že země tím musí trpět,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…