Svět sledoval inauguraci Donalda Trumpa. Merkelová šla raději do muzea

22.01.2017 14:50

45. prezident USA Donald Trump se v pátek v poledne ujímal úřadu. Jeho první projev v roli nejmocnějšího světového politika sledovaly desítky milionů lidí po celém světě. Německá kancléřka Angela Merkelová však dala přednost relaxaci v muzeu.

Svět sledoval inauguraci Donalda Trumpa. Merkelová šla raději do muzea
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Server magazínu The Week přinesl informaci o tom, že ne každý světový politik v pátek v podvečer středoevropského času sledoval inauguraci 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Zatímco jeden z nejmocnějších vůdců světa prohlašoval, že Amerika pro něj bude vždy na prvním místě a spojenci si na to budou muset zvyknout, Angela Merkelová raději obdivovala umění v muzeu v německé Postupimi.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Evropská média většinou hodnotila Trumpův projev jako izolacionistický a agresivní a Merkelová dala před jeho výbušnými slovy přednost obrazům francouzského impresionisty Clauda Oscara Moneta.

Tiskový mluvčí paní kancléřky Steffen Seibert k tomu ovšem dodal, že německý kabinet věnoval Trumpovu projevu náležitou pozornost. K inauguračnímu projevu se posléze vyjádřila i sama Merkelová. Konstatovala, že je připravena s novým americkým prezidentem uzavírat kompromisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…