Světové banky vytvářejí vlastní kryptoměnu. Ekonom Pikora varuje

05.09.2017 16:13

Český ekonom Vladimír Pikora se na svém facebookovém profilu pozastavil nad tím, že světové banky vytvářejí vlastní kryptoměnu. Informaci o této věci přinesl server E15.cz.

Světové banky vytvářejí vlastní kryptoměnu. Ekonom Pikora varuje
Foto: investicniweb.cz
Popisek: Finanční analytik Vladimír Pikora

„Často se ptáte, co bude až centrální bankéři vyvolají další krizi. Často jste překvapeni, že současné měny jsou kryté jen Vaší naivitou a tedy důvěrou. Od sedmdesátých let nejsou měny navázané na zlato. Budoucnost je v novém systému, kde nejspíš nebudou centrální banky. Centrální banky se přežily. Stávající finanční svět skončí podobně jako klasické burzy, kde po parketu běhali lidé a volali na lidi s křídou u tabulí, co koupí a prodají,“ zmínil Pikora.

Původní text ZDE.

Server E15.cz totiž přinesl informaci, že šestice bank světového významu chce zásadně zefektivnit své obchodování, proto vstoupily do již existujícího projektu usilujícího o vytvoření nové digitální měny. Inovace má podle všeho přinést zprůhlednění finančních operací. Fungování projektu, jenž je označován za digitální měnu, by mělo začít během příštího roku. 

„Projekt je označován za digitální měnu a je založen na blockchainu, nejde ale o korporátní kryptoměnu ve smyslu obdoby bitcoinu vydávané obchodními bankami,“ podotkla k tomu mluvčí ČNB Denisa Všetíčková s tím, že by mohlo jít o alternativu k platebním systémům.

 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…