Svobodní: Euro všude přineslo jen problémy

21.04.2014 12:04

Pokud bychom euro přijali, ztratili bychom suverenitu v mnoha klíčových oblastech. Proto by si naše země měla v EU vyjednat výjimku, aby nemusela společnou evropskou měnu zavést. V rubrice Politici voličům serveru ParlamentníListy.cz to píše předseda Strany svobodných občanů Petr Mach a Josef Káles.

Svobodní: Euro všude přineslo jen problémy
Foto: Svobodni.cz
Popisek: Předseda Svobodných Petr Mach

Připomínají, že už v roce 2007 byl schválen českou vládou ODS, KDU-ČSL a SZ Národní plán zavedení eura, podle kterého Ministerstvo financí ČR postupuje.

Zavedení eura by prý znamenalo vzdání se suverenity v mnoha klíčových oblastech. „Evropské centrální bance bychom například museli odevzdat do správy všechny naše devizové rezervy a ta by přerozdělovala i jejich každoroční výnos. Neměli bychom vlastní měnovou politiku, což se v dobách krize tvrdě nevyplácí. Museli bychom ručit za dluhy zemí eurozóny až do výše 350 miliard korun,“ argumentují.

Celý text najdete zde

Poukazují též na to, že euro způsobilo ve všech zemích jen zdražování a problémy. „Česká republika si musí vyjednat v EU výjimku, aby ho nemusela zavést. Přesně to už dokázala Velká Británie a Dánsko, tak proč ne my? Mít vlastní měnu je velkou výhodou zejména v době hospodářských krizí,“ dodávají zástupci Strany svobodného občana.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…