Svobodní zahajují volbu vedení. Potrvá do 8. prosince

30.11.2013 15:23

Na republikovém sněmu Strany svobodných občanů se dnes v centru Prahy představili kandidáti na předsedu a místopředsedy strany. Jejich volba začne v neděli a potrvá do 8. prosince. Elektronicky bude moci hlasovat všech více než 700 členů strany. ČTK to řekla mluvčí Svobodných Irena Válová. Na předsedu bude znovu kandidovat dosavadní šéf a spolupracovník bývalého prezidenta Václava Klause Petr Mach. Je jediným kandidátem.

Svobodní zahajují volbu vedení. Potrvá do 8. prosince
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Svobodní v říjnových sněmovních volbách získali 2,46 procenta hlasů. Oproti předchozím volbám, kdy pro ně hlasovalo 0,74 procenta lidí, si polepšili.

Podle stanov strany vedení vždy po volbách rezignuje a do tří měsíců musí být svolán republikový sněm. Tento bod stanov má podle Svobodných vyloučit povolební boje uvnitř strany.

Kromě předsedy budou členové strany volit i čtyři místopředsedy. O tato místa se podle Válové utká 12 kandidátů. Hlavním bodem republikového sněmu bylo podle mluvčí představení kandidátů. Záznam sněmu bude zveřejněn na internetovém kanálu Svobodných. Strana byla zaregistrována začátkem února 2009. U jejího zrodu stáli většinou bývalí členové ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…