Svobodný stát Liberland oslaví první výročí mimořádnou mezinárodní konferencí

06.04.2016 22:15

Vít Jedlička, prezident Svobodné republiky Liberland, oznamuje konání mezinárodní konference u příležitosti ročního výročí založení Svobodné republiky Liberland. Konference s názvem Liberland: Nasměrování Balkánu k novému ekonomickému rozvoji se uskuteční v Chorvatsku.

Svobodný stát Liberland oslaví první výročí mimořádnou mezinárodní konferencí
Foto: Radim Panenka
Popisek: Vlajka nového státu Liberland, který založila skupina Čechů

Na konferenci se bude diskutovat o potenciálu jedinečné ekonomické síly, kterou může Liberland představovat na Balkáně. Prezentována bude vize liberlandského svobodného trhu založeného na principech libertarianismu s minimálními zásahy státu a státních regulací, dobrovolným daněním včetně dalších stanovisek představujících v budoucnu možný funkční model státu.

Konference proběhne 16. dubna 2016 v hotelu Lug nacházejícího se nedaleko města Osijek v Chorvatsku. Sejde se zde dvanáct uznávaných autorit v oblasti politiky, ekonomie, filosofie, architektury a podnikání, které představí své myšlenky týkající se Liberlandu.

Pozvání přijali vlivní filosofičtí a političtí lídři, jako například Jeffrey Tucker (Spojené státy americké), či Ivan Bertovič z hnutí Mladých chorvatských liberálů. Ivan Bertovič pohovoří o paralelách mezi Liberlandem a historií Republiky Dubrovnik. Jeffrey Tucker se zaměří na Liberland jako příklad vhodný pro zbytek světa. Dále se na seznamu přednášejících objeví taková jména jako Sussanne Tarkowski Tempelhof, Philip Saunders a mnoho dalších.

Pod vedením známého architekta Patricka Schumachera budou na konferenci zároveň představeny výsledky architektonické soutěže, vypsané pro vypracování návrhů budoucího územního rozvoje a infrastruktury Liberlandu.

Myšlenka Liberlandu se zakládá na principu omezení některých invazivních rolí státu a podpoření těch smysluplných - garanci bezpečnosti, spravedlnosti a diplomacie. Konference jako taková půjde ještě dál, poukáže na způsoby, jakými jsou technologie schopny redukovat moc státu ve výše zmíněných oblastech s možností nahradit je inovativními řešeními decentralizovaného protokolu Bitcoin 2.0.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…