Švýcarsko přestává být lákavou destinací pro migranty. Stačil jeden seriál a pár článků v novinách

05.08.2017 16:38

Švýcarský Státní úřad pro migraci hlásí, že klesá počet migrantů, kteří se chtějí usídlit ve Švýcarsku. Když už jsou zachyceni na švýcarských hranicích, poslední dobou často žádají o návrat do Itálie nebo o cestu do Německa či Švédska.

Švýcarsko přestává být lákavou destinací pro migranty. Stačil jeden seriál a pár článků v novinách
Foto: pixabay.com
Popisek: Švýcarská vlajka

Švýcarská pohraniční policie měsíc co měsíc zachytává migranty, kteří se chtějí dostat do země. Jejich počty však stále klesají. V měsíci červnu bylo na hranicích zadrženo na 2500 běženců. Po zadržení mají právo se rozhodnout, zda ve Švýcarsku požádají o azyl a počkají na výsledek azylového řízení, nebo o azyl nepožádají a budou vráceni do Itálie, první země EU, do které vstoupili.

Podle informací švýcarského časopisu Watson požádalo o azyl asi 7500 lidí v období od 1. ledna 2017 do 31. května 2017. Ve stejném období loňského roku to bylo 12.000 lidí. Ukazuje se tak, že zájem migrantů o život ve Švýcarsku klesá. Raději míří do Německa, do Švédska nebo zůstávají v Itálii.

Celý článek v němčině naleznete zde

Nejčastěji odmítaní žadatelé o azyl pocházejí z Guineje v západní Africe, z Gambie ležící taktéž v západní Africe a nakonec z Nigérie, kterou najdeme také v západní Africe. Úspěšní žadatelé o azyl přicházejí ze Sýrie nebo z východoafrické Eritreje.

Ale proč se chce stále více migrantů Švýcarsku vyhnout? Podle Patricka Benze z pohraniční stráže je důvodů hned několik. Především migranti zjišťují, že jejich přátelé a příbuzní žijí v jiných zemích, třeba v Německu, a oni chtějí za nimi. Dalším důvodem může být podle Benze to, že Švýcarsko nelíčí svou zemi v růžových barvách, ale podává přesné informace o tom, jak se v této zemi hor a jezer žije.

Svědčí o tom i seriál, který nechala natočit nigerijská vláda s podporou Švýcarů. Seriál, jenž vyšel na 450 tisíc dolarů, ukazuje Švýcarsko takové, jaké je doopravdy a bortí tak mýty, které o této zemi šíří mezi Afričany pašeráci. O natáčení seriálu informuje server The Local. Líčí příběh Nigerijce, který uvěřil lžím pašeráků o Švýcarsku coby zemi zaslíbené, ale když dorazil na místo, byl zklamán. Narazil na tvrdou realitu.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…