Syn Petra Nečase, který si raději změnil jméno: Agresivní menšina je slyšet, ale nezvítězí. Od komunistů bych kšeft nevzal

10.10.2015 9:08

Tom Gracy je mladý muž velmi úspěšný v designérském světě. Jeho webové stránky získaly za mořem významné ocenění American Design Award. Navrhl také tričko pro kampaň: Jsem hrdý/hrdá na naše vojáky, čímž ukázal, že považuje za důležité i mnohé společenské otázky. Není se možná čemu divit, když si uvědomíme, že Tom Gracy je pseudonym pro mladšího syna expremiéra Petra Nečase Tomáše.

Syn Petra Nečase, který si raději změnil jméno: Agresivní menšina je slyšet, ale nezvítězí. Od komunistů bych kšeft nevzal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Mladý Nečas je přesvědčen, že svou prací musí trochu pomoct v některých společenských otázkách. „Myslím si, že bych byl přehnaně sluníčkový typ a chtěl konat jen dobro, ale podle mě je důležité svojí prací trochu pomoct,“ podotýká v rozhovoru.

Dává také jasně najevo, že by nikdy neposkytl své profesionální služby komunistům. To podle jeho názoru nemůže dělat žádný soudný člověk. Rozhodně tedy nemá „rudý mozek“, spíš trochu „zelený“, čímž chce říct, že si vždy vážil české armády a je hrdý na službu, kterou vykonávají. I proto navrhl trička, na kterých to dal najevo v době sebevražedného útoku proti našim vojákům v Afghánistánu. Právě na tomto projektu se ukázalo, že menšina často a hodně agresivně útočí, když tvrdí, že naši vojáci jsou jen žoldáky v cizích službách. To je nesmysl, který naštěstí většina lidí odmítá.

Ukázalo se to ostatně i na blokádě amerického konvoje, kterou organizoval Jiří Vyvadil. Na sociálních sítích i v médiích byl organizátor odporu proti průjezdu vojáků Českem velmi aktivní, ale když padla kosa na kámen, téměř žádné protesty se nekonaly. Jen osamělí jednotlivci v davu mávali ruskými vlajkami.

V době internetu je navíc dobře vidět, jak jsou lidé líní. Najdou nějakou informaci, pobouří je a hned ji sdílejí, aniž by si vyhradili pár minut na to, aby si ji ověřili. Internet tuto možnost nabízí, ale konzumenti informací zpohodlněli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…