Syn expremiéra Fischera možná bude náměstkem ministra pro vysoké školy

19.02.2014 8:35

Syn bývalého premiéra Jana Fischera Jakub má šanci získat post náměstka ministra školství pro vysoké školy. Informovaly o tom středeční Lidové noviny. Podle nich Jakub Fischer nyní působí na Vysoké škole ekonomické. Zda se skutečně náměstkem stane, bude zřejmě jasné až příští týden, kdy se na VŠE konají rektorské volby a kdy se ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) vrátí z olympiády.

Syn expremiéra Fischera možná bude náměstkem ministra pro vysoké školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

„Dostala se ke mně informace, že bych připadal v úvahu na post náměstka. Nebudu se k tomu vyjadřovat dříve, než to projednám s odpovědnými lidmi,“ řekl listu Jakub Fischer. Podle deníku je mladý Fischer v akademické obci jako doma, na funkci jej prý doporučili i někteří z rektorů, s nimiž chtěl ministr Chládek konzultovat obsazení tohoto postu.

Jak list připomněl, funkci náměstka ministra školství pro vysoké školy nyní zastává Tomáš Hruda, zájemců o tento post není velké množství. Funkci podle deníku už odmítli bývalý rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl i prorektor téže školy Stanislav Štech. Proti tomu, aby zmíněný post zastával děkan pražské filozofické fakulty Michal Stehlík, se prý postavilo několik univerzit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…