Syndikát novinářů se začal zajímat o Ovčáčkův Twitter. Mě neumlčíte, i když byste rádi, vzkazuje mluvčí

25.04.2017 18:33

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček si postěžoval, že čelí útokům jako americký prezident Donald Trump. „Chtějí mě umlčet,“ tvrdí. Na svém Twitteru se pak ohradil proti antikampani ze strany Syndikátu novinářů ČR. O případu informuje server Aktuálně.cz.

Syndikát novinářů se začal zajímat o Ovčáčkův Twitter. Mě neumlčíte, i když byste rádi, vzkazuje mluvčí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Ovčáček se podle serveru Aktuálně.cz domnívá, že organizace mu chce bránit ve vyjadřování. Ta to však popírá, jen uvádí, že poslala prezidentské kanceláři oficiální dotaz, v němž chce znát odpověď na to, kdo se může oficiálně za prezidenta vyjadřovat a zda je profil mluvčího prezidenta oficiálním komunikačním kanálem Hradu.

Mluvčí se však po zaslání dotazu ze strany syndikátu vyjádřil velmi ostře. „Antikampaň je tu. Syndikátu novinářů ČR se evidentně nelíbí moje aktivity na sociálních sítích, podniká protiakci,“ uvedl mluvčí s tím, že jim jde zřejmě o zákaz Twitteru. 

Původní text ZDE.

Navíc podle jeho slov nejde o první takový pokus. „Nechť sám syndikát toto podezření jednoznačně rozptýlí. A znovu doplňuji, podobným útokům čelil můj velký vzor Donald Trump kvůli svému soukromému Twitteru,“ podotkl Ovčáček s tím, že účet @PREZIDENTmluvci je jeho soukromým účtem.

Syndikát pak následně k celé věci podotkl, že zatím oficiální odpověď ze strany Ovčáčka ani Hradu neobdržel. Zkazky o antikampani popírá. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…