Syřané po sobě stříleli s Izraelci, málem trefili americké civilní letadlo

07.02.2020 13:03

Syrská protivzdušná obrana málem zasáhla civilní Airbus A320 se 172 cestujícími na palubě. Ten pak musel nouzově přistát na Rusy kontrolované letecké základně Hmímím. Syrská obrana se podle ruské státní agentury RIA snažila odrazit izraelský útok poblíž hlavního města Damašku, informuje server Lidovky.cz.

Syřané po sobě stříleli s Izraelci, málem trefili americké civilní letadlo
Foto: Screen: Youtube
Popisek: Raketový útok na syrský Damašek.

Mluvčí ruského ministerstva Igor Konašenkov uvedl, že po druhé hodině ranní čtyři izraelské stíhačky F-16 zasáhly osmi raketami vzduch–země předměstí Damašku, aniž by vstoupily do syrského vzdušného prostoru.

V době izraelského útoku se podle Konašenkova zrovna přibližoval na přistání na mezinárodním letišti v Damašku letoun z Teheránu, a ocitl se tak „v oblasti smrtící protiletadlové raketové a dělostřelecké palby“. 

Letadlo s pasažéry pak muselo nouzově přistát. „Jen díky pohotovému počínání dispečerů letiště v Damašku a efektivní práci automatického řízení letového provozu se podařilo civilní Airbus A320 odvést ze zóny palby syrské protivzdušné obrany a úspěšně přistát na nejbližším záložním letišti, ruské letecké základně Hmímím,“ upřesnil mluvčí.

Zkritizoval izraelské vojenské letectvo, že bez ohledu na životy stovek nevinných civilistů zneužívá civilní letadla pro krytí bojových operací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…