Syrská ambasáda v Praze pobouřeně reaguje na obvinění z USA: Snaží se odvrátit pozornost od...

06.07.2017 13:44

Velvyslanectví Syrské arabské republiky v Praze ve svém prohlášení upozornilo na zavádějící kampaň Spojených států, v níž USA tvrdí, že syrská armáda připravuje chemický útok na syrské občany. „To je v rozporu s fakty a realitou a nevychází to z žádných skutečných údajů,“ uvádí velvyslanectví.

Syrská ambasáda v Praze pobouřeně reaguje na obvinění z USA: Snaží se odvrátit pozornost od...
Foto: archív autora
Popisek: US letecký útok Sýrie

Cílem této kampaně je podle diplomacie ospravedlnit další agresi vůči Sýrii a odpoutat pozornost od útoků, které provádí takzvaná mezinárodní koalice v čele s USA a které zavinily smrt stovek nevinných syrských občanů.

„Vyhrožování Sýrii ze strany USA přichází po velkých vítězstvích, kterých dosáhla syrská armáda a její spojenci v různých oblastech Sýrie proti teroristickým skupinám podporovaným USA a dalšími státy. Cílem těchto výhrůžek je zvýšit morálku teroristických skupin a prodloužit tak syrskou krizi,“ podotklo velvyslanectví s tím, že Sýrie již několikrát opakovala, že se zbavila chemického programu a spolupracuje i s mezinárodní organizací pro zákaz chemických zbraní.  

„Syrská vláda zdůrazňuje, že jakákoliv americká agrese vůči syrské armádě bude sloužit teroristickým organizacím v Sýrii a bude v rozporu s Chartou OSN a rezolucí Rady bezpečnosti týkající se boje proti terorismu, zejména rezolucí číslo 2253,“ uzavřelo velvyslanectví.

Prohlášení Velvyslanectví Syrské arabské republiky v Praze

Velvyslanectví Syrské arabské republiky v Praze upozorňuje, že Spojené státy začaly před několika dny zavádějící kampaň, v níž tvrdí, že syrská armáda připravuje chemický útok na syrské občany, což je v rozporu s fakty a realitou a nevychází z žádných skutečných údajů.

Cílem této kampaně je ospravedlnit další agresy vůči Sýrii  a odpoutat pozornost od útoků, které provádí takzvaná mezinárodní koalice v čele s USA a které zavinily smrt stovek nevinnných  syrských občanů.

Vyhrožování Sýrii ze strany USA přichází po velkých vítězstvích , kterých dosáhla syrská armáda a její spojenci v různých oblastech Sýrie proti teroristickým skupinám podporovaným USA a dalšími státy . Cílem těchto výhružek je zvýšit morálku teroristických skupin a prodloužit tak syrskou krizi .

Sýrie již několikrát opakovala ,že se zbavila chemického programu ,což potvrdily i mezinárodní odborné organizace. To znamená, že Sýrie v současné době nemá žádné chemické zbraně.

Sýrie spolupracuje s mezinárodní organizací pro zákaz chemických zbraní a odsuzuje jakékoliv použití těchto zbraní kdekoliv a pod jakoukoliv záminkou.

Syrská vláda zdůrazňuje, že jakákoliv americká agrese vůči sýrské armádě bude sloužit teroristickým organizacím v Sýrii a bude v rozporu s Chartou OSN a rezolucí Rady bezpečnosti týkající se boje proti terorismu zejména rezolucí č.2253.

Tyto nové výhružky ze strany USA přichází také v době, kdy Trumpova administrativa nepředložila žádné důkazy o tom, že Sýrie používala chemické zbraně v Chán Šajchún. Naopak různé analýzy přímo v USA ukazují, že teroristické skupiny stály za útokem v Chán Šajchún s cílem hodit vinu na syrskou vládu a přivolat přímé zahraniční vojenské intervence v Sýrii. 

Neserióznost americké administrativy a jejích spojnců se projevila ve chvíli, kdy odmítla udělat objektivní a důkladné vyšetření v Chán Šajchún a na letišti Shajrát, jak k tomu vyzvala Syrská arabská republika, Ruská federace a Íránská islámská republika. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…