Syrská ambasáda v Praze zuří. Toto vzkazuje Donaldu Trumpovi za útok v Sýrii

07.04.2017 16:47

Syrská ambasáda v Praze se vyjádřila k americkému raketovému útoku na armádní základnu u města Homs. Podle velvyslanectví jde o jasný akt agrese proti suverénnímu státu. Vyjádření syrské ambasády má server ParlamentníListy.cz k dispozici.

Syrská ambasáda v Praze zuří. Toto vzkazuje Donaldu Trumpovi za útok v Sýrii
Foto: archív autora
Popisek: US letecký útok Sýrie

Americký prezident Donald Trump nařídil v noci na dnešek našeho času cílený raketový útok na syrskou armádní základnu, odkud měla startovat letadla, která údajně nedávno použila chemické zbraně proti civilnímu obyvatelstvu. Západ nepochybuje o tom, že za použitím zbraní hromadného ničení stojí vláda Bašára Asada.

Syrská ambasáda v Praze to však vidí jinak. Obviňuje Trumpa z toho, že pomáhá teroristům. „Útok na syrskou armádu v čase, kdy tato armáda efektivně čelí terorismu na území Sýrie, je jasným pokusem o oslabení této armádu, což je v konečném důsledku posílení různých teroristických skupin na území Sýrie. Tato agrese proti Sýrii není první . Minulý rok v oblasti Der Al-Zour americká armáda útočila a zabila více než 60 syrských vojáků a tím takzvanému Islámskému státu pomohla ovládnout celou oblast,“ stojí v prohlášení ambasády.

Vláda Bašára Asada odmítá, že by chemické zbraně použila. Jejich užití považuje za strašlivé a žádá prošetření barbarského útoku. Jeho viník musí být nalezen. V tuto chvíli prý ale Washington vyslal vzkaz rebelům, které syrská ambasáda v Praze také považuje za teroristy, že mohou použít chemické zbraně vždy, když budou prohrávat a ještě se jim dostane pomoci z USA. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…