Syrští sirotci mohou zamířit do Brna. Budoucí primátorka vydala toto prohlášení

04.11.2018 18:02

Brněnští Piráti s definitivní platností kývli na vstup do koalice s ODS, takže už nic nebrání tomu, aby se v Brně zrodila koalice ODS, ČSSD, Pirátů a KDU-ČSL. Bez vítězného hnutí ANO. Budoucí primátorka Markéta Vaňková (ODS) se netají velkými plány. Mimo jiné prozradila, že kdyby bylo na ní, přijala by do města několik syrských sirotků.

Syrští sirotci mohou zamířit do Brna. Budoucí primátorka vydala toto prohlášení
Foto: marketavankova.cz
Popisek: Markéta Vaňková

Občanská demokratka Markéta Vaňková se brzy stane primátorkou druhého největšího města v České republice Brna. Jaké s ním má plány? Nastínila je v rozhovoru pro server Deník.cz. V první řadě zdůraznila, že se cítí být brněnskou patriotkou a rozvoj města jí leží na srdci. Vytkla si za cíl především zjednodušit komunikaci občanů s úřady. Kromě toho by ráda podpořila podnikatele.

„Chceme určit překážky pro podnikání v Brně a zpracovat návrhy na jejich odstranění. Pro velké investiční projekty se budeme snažit hledat cesty pro Brno výhodné spolupráce se soukromým sektorem,“ popsala svou představu. Kromě toho doufá, že vláda bude Brnu naslouchat i v situaci, kdy město nepovede primátor za hnutí ANO. Za naprosto zásadní považuje především zlepšení dopravní situace ve městě.

Pár slov přidala i na konto syrských uprchlíků. Pokud by bylo na ní, několik sirotků by do Brna přijala.

„Jako matka cítím, že nevinné děti musíme chránit, i když obecně podporuji, aby se problémy řešily tam, kde vznikají, a k masivní migraci jako nyní vůbec nedocházelo. V případě syrských sirotků je však situace jiná, je jasné, že pomoc potřebují a v Sýrii jim účinně pomoci nedokážeme. Je samozřejmě otázka, kam by byly tyto děti umístěny, ale věřím, že vhodné řešení bychom dokázali najít, nějaké možnosti již i zazněly. Takže za mě ano, syrské sirotky bych do Brna přijala,“ oznámila budoucí primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…