Z cizího krev neteče, co, Bohouši. Babišův šéfredaktor se brutálně vysmál premiérovi

22.04.2016 9:46

Šéfredaktor Lidových novin István Léko se v pátečním vydání deníku snaží ve zkratce popsat současné tanečky ČSSD kolem kauzy „Altner“. Ukazuje se prý na ní jedna věc. Státní kasu Bohouš, jak autor označuje premiéra České republiky a předsedu sociální demokracie, nechá klidně krvácet, ale jak jde o peníze sociálních demokratů, nenechá na ně sáhnout. Znovu se tak potvrzuje stará pravda, že z cizího krev neteče.

Z cizího krev neteče, co, Bohouši. Babišův šéfredaktor se brutálně vysmál premiérovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

István Léko srovnává současný postoj premiéra Sobotky v kauze Altner s jeho nepříliš starým vyjádřením ve sporu mezi Českými drahami a Škodou Transportation. V arbitráži, kde šlo o miliardu korun, se společnosti přely o pozdě dodané lokomotivy. Rozhodčí soud konstatoval, že České dráhy nemají nárok na odškodnění, ba naopak. Musí zaplatit více než miliardu korun za pozdní dodání prémie v podobě inflačního navýšení kupní ceny.

K celému případu se vyjádřil i premiér Bohuslav Sobotka, který konstatoval, že je třeba respektovat rozhodnutí soukromého rozhodčího soudu a státní České dráhy mají zaplatit peníze soukromé společnosti. Autor ovšem přidává jednu pikantnost navrch. Někdejší ředitel Škody Transportation Josef Bernard je kandidátem sociální demokracie na hejtmana v Plzeňském kraji.

Takže zatímco v kauze Škody Transportation premiér tvrdí, že je třeba respektovat rozhodnutí soudu a zaplatit ze státních peněz, ve sporu mezi ČSSD a advokátem Zdeňkem Altnerem označuje rozsudek soudu za nespravedlivý a odmítá zaplatit 337 milionů korun.

„Prostě když jde o peníze státních Českých drah, je to něco jiného, než když jde o peníze vládnoucí ČSSD. A to tím spíše, když České dráhy mají zaplatit Škodě Transportation, odkud pochází Pepa, kandidát za ČSSD na hejtmana. Prostě není právo jako právo. Ze státního ve prospěch našich kamarádů a straníků nás to nepálí. Ale na naše partajní peníze si sahat nenecháme! A Bohouš je přece nejdříve předsedou ČSSD a až pak premiérem,“ shrnuje Léko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…