TOP 09 a ČSSD budou jednat o nové podobě vedení Prahy

18.06.2013 6:57

Zástupci TOP 09 a ČSSD by se v úterý na společné schůzce měli domluvit na definitivním znění dohody s názvem 500 dní pro Prahu. Sociální demokraté by podle předběžné dohody měli podpořit menšinovou radu složenou pouze z členů TOP 09. Primátorem by měl být Tomáš Hudeček (TOP 09), kterého v pondělí večer v tajné volbě vybrali ze svých řad zastupitelé TOP 09.

TOP 09 a ČSSD budou jednat o nové podobě vedení Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Dokument 500 dní pro Prahu definuje podmínky, za kterých je ČSSD ochotna tolerovat menšinovou radu TOP 09. Mezi body, na kterých se obě strany domluvily, je například společné řešení budoucnosti Kongresového centra Praha, zadání územního plánu nebo rozpočtu hlavního města.

Nejedná se o koaliční smlouvu, tvrdí obě strany

Obě strany už od začátku jednání zdůrazňují, že nejde o koaliční dohodu. Pokud se sociální demokraté a TOP 09 na některém z témat neshodnou, nebudou z neshody vyvozovat žádné závěry, ale o daném problému rozhodne hlasování zastupitelstva. Ani jedna ze stran nevyjednávala o nové podobě vedení města s ODS.

Dokument 500 dní pro Prahu už schválil na svých pondělních jednáních zastupitelský klub i krajský výkonný výbor ČSSD.

ODS v Praze skončila po 22 letech vlády v opozici

Koalice TOP 09 a ODS skončila zhruba před třemi týdny. Zastupitelstvo odvolalo primátora Bohuslava Svobodu (ODS), skončili i zbylí radní za ODS. Občanská demokracie, která vládla Praze 22 let, tak skončila v opozici. Následná koaliční vyjednávání byla neúspěšná, skončila hlavně na sporu o to, která ze stran získá primátorské křeslo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…