TOP 09 chce 60 dnů na projednání služebního zákona ve výborech

10.06.2014 13:06

Opoziční TOP 09 chce, aby bylo minimálně na 60 dní přerušeno projednávání služebního zákona. Norma, kterou koalice od prvního čtení zcela přepracovala, by podle TOP 09 měla být znovu projednána ve výborech. Pokud se tak nestane, TOP 09 zákon nepodpoří, řekl dnes novinářům místopředseda strany Miroslav Kalousek.

TOP 09 chce 60 dnů na projednání služebního zákona ve výborech
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Kalousek na besedě v Opavě

Koalice podle něj v minulých měsících vyměnila řadu úředníků na vysokých pozicích na úřadech a nový zákon by je měl na těchto postech zafixovat. Hnutí ANO požadavek odmítá, podle něj by mohla být ohrožena účinnost zákona od ledna 2015.

TOP 09 nechce, aby generální ředitelství bylo pod vládou

„Zákon zajišťuje stabilitu jen nově příchozím a jmenovaným," řekl Kalousek. Koalice to ale odmítá, podle předsedy klubu ANO Jaroslava Faltýnka Kalousek zřejmě návrh nečetl.

TOP 09 je také proti tomu, aby Generální ředitelství státní služby, které bude mít na starosti výběr státních tajemníků, působilo pod Úřadem vlády. Podle Kalouska by tak bylo příliš pod vlivem vládnoucích politiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…