TOP 09 maří snahy o předčasné volby. Nemohl by v nich kandidovat její maskot Feri, není mu 21

13.05.2017 11:21

21 let. Taková je hranice pro vstup do Poslanecké sněmovny. A právě proto prý začala TOP 09 mařit snahy o předčasné volby. Jejich „maskot“, teplický radní Dominik Feri, totiž narozeniny oslaví až 11. července. Píše o tom FaktorS.Tyden.cz.

TOP 09 maří snahy o předčasné volby. Nemohl by v nich kandidovat její maskot Feri, není mu 21
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Přitom, jak server připomíná, předseda topky Miroslav Kalousek nejprve po předčasných volbách kvůli současné vládní krizi volal. Najednou však otočil. Kdyby se totiž volby konaly v červnu, nemohl by mladý politik kandidovat, protože by nesplnil zákonem stanovenou podmínku.

Původní text ZDE.

I přesto, že mu je teprve 20 let, v politice se Feri pohybuje doslova jako ryba ve vodě. A nemyslí si ani to, že by neměl zkušenosti. „S ohledem na to, že jsem student, který se o sebe stará sám, cestuje po republice a končí druhý ročník právnické fakulty, by snad mohlo jít o kombinaci, která může argumentačně obstát. Nejsem izolovaný v Praze, pocházím z Teplic, nedávno jsem byl v Českých Budějovicích, objíždím regiony. Vím tedy něco o tom, jak je chleba tvrdý,“ řekl v březnu v rozhovoru pro Deník.cz.

Dříve sice vstup do vysoké politiky odmítal, za současné situace, kdy jeho topka má jen zhruba sedmiprocentní podporu, má nutkání s tím něco udělat. „Tím neříkám, že jsem nějaký mesiáš, který by to měl zachránit,“ řekl s tím, že strana však v Poslanecké sněmovně podle jeho názoru určitě bude.

Topku podle jeho slov poškozuje, že není příliš zastoupena v regionech. „Na mnoha místech jsme se v komunálních i krajských volbách nedostali do zastupitelstev. To znamená, že tam nemá kdo dělat kontaktní kampaně, oslovovat veřejnost, nemáme z koho skládat kandidátky. S tím se potýkáme zejména na severu Čech a Moravy, kde jsou místní organizace velmi slabé. Teď ale cítím, že se to zlepšuje, hlásí se nám noví lidé,“ podotkl.

Původní text ZDE.

Sám chce kandidovat na posledním místě pražské kandidátky. „Když ze všech partají slyším, jaké jsou boje o první místa na kandidátkách, tak si pomyslím – to si teda ty boje užijte. Já raději budu na chvostu a nebudu se o to vůbec zajímat. Fakt se mi ulevilo, že nemusím politikařit,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…