TOP 09 nabízí voličům místo Štětiny kamarádku kambodžského krále

15.07.2014 9:29

Získat a přesvědčit voliče, to je úkol kandidátů jak v komunálních, tak senátních volbách. Právo píše o osobnostech, které se na různých kandidátkách budou ucházet o hlasy voličů. TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí například v Praze do Senátu vysílá dobrou známou současného kambodžského krále Norodoma Sihamoniho, jde o Renatu Sabongui.

TOP 09 nabízí voličům místo Štětiny kamarádku kambodžského krále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsednictvo TOP 09 zvolené na 3. celostátním sněmu

Strany a hnutí vybírají na kandidátky podzimních senátních a komunálních voleb známá jména ve snaze oslovit veřejnost a získat hlasy voličů. Právo přišlo s informací, že kandidátka do Senátu za TOP 09 je známou současného kambodžského krále Norodoma Sihamoniho, který v Čechách v šedesátých letech studoval balet. Uskupení vsadilo na profesorku tance Renatu Sabongui. Kandidovat bude v Praze 10, kde se uvolnil mandát po Jaromíru Štětinovi, který se letos stal poslancem Evropského parlamentu. Podle informací Práva učila tanci i dceru bývalého amerického prezidenta Chelsea Clinton.

Sabongui bude soupeřit s přednostkou Ústavu klinické a experimentální stomatologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Janou Duškovou, která kandiduje za Babišovo ANO. Obě se utkají o místo mj. s advokátem Oldřichem Choděrou (za ODS). Díky Renatě Sabongui mohou prý Češky cvičit pilates. Právě ona ho prý dovezla jako první v devadesátých letech a má licenci přímo od Rona Fletchera, jednoho z nejslavnějších učitelů pilates. Její nezvyklé jméno se dá vysvětlit jednoduše. Získala ho v dětství od nevlastního tatínka, Egypťana.

Kalousek nechtěl tipovat, kolik křesel získají

Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska sází uskupení ve volbách na zajímavé osobnosti. „Jsou to významné osobnosti, které se do povědomí veřejnosti zapsaly svým dosavadním životem,“ řekl Právu s tím, že strana má zájem maximálně uspět. Kolik křesel má šanci získat ale tipovat nechtěl. „Záleží na inteligenci voličů,“ podotkl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…