TOP 09 nechce Kotena v čele výboru. Prý dlouhodobě šíří proputinovskou dezinformační kampaň

28.11.2017 13:55

Poslanec Radek Koten, kterého jeho SPD nominuje do čela bezpečnostního výboru, by měl podle TOP 09 požádat o prověrku nejvyššího stupně. Poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová dnes novinářům řekla, že její strana vyzvala ostatní zákonodárce, aby nehlasovali pro zvolení Kotena do čela výboru. Zprávu přinesla ČTK.

TOP 09 nechce Kotena v čele výboru. Prý dlouhodobě šíří proputinovskou dezinformační kampaň
Foto: Facebook
Popisek: Radek Koten

Nominaci Kotena kritizují i zástupci dalších stran, nelíbí se jim, jak se před volbami vyjadřoval na sociálních sítích.

„Dlouhodobě šíří proputinovskou dezinformační kampaň, je bezpečnostním rizikem. Proto navrhujeme, aby sám požádal o prověrku do úrovně přísně tajné, protože s takovými informacemi se seznamují zástupci bezpečnostního výboru,“ uvedla Langšádlová. Poslanci mají za vymezených podmínek přístup k utajovaným materiálům projednávaným Sněmovnou.

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Langšádlová dodala, že při obsazování výborů její strana respektuje proporční zastoupení stran podle výsledků voleb. S nominací Kotena ale nesouhlasí.

Server Aktuálně.cz koncem října napsal, že Koten v minulosti sdílel například poplašnou zprávu o úniku záření z francouzské jaderné elektrárny, kterou vyvracel Státní úřad pro jadernou bezpečnost. Na Facebooku pak byl podle médií členem skupin podporujících referendum o vystoupení ČR z EU, skupiny označující islám za smrtelné zlo, či fanouškem stránky nazvané Chceme pryč z NATO a EU - Rusko je náš opravdový přítel. Tato prohlášení se podle některých poslanců neslučují s povahou funkce šéfa bezpečnostního výboru.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Podle předsedy SPD Tomia Okamury, který Kotena prosazuje, je poslanec slušný člověk. „Není spojen s žádnými bezpečnostními skandály, problémy. Nemá žádné škraloupy. Chtěli jsme, aby to byl člověk vyvážený, dokázal najít konsenzus a neměl špatnou minulost,“ uvedl Okamura minulý týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…