TOP 09 si stěžuje. Koalice prý oddaluje projednání těch návrhů zákonů, které se jí nehodí

13.04.2016 11:04

Opoziční klub TOP 09 a Starostů kritizuje postup jednání sněmovny. Jeho předseda František Laudát upozornil na dnešní tiskové konferenci na desítky poslaneckých norem, o nichž v dolní komoře ještě ani nezačala debata. Některé z nich přitom poslanci podali i před dvěma roky.

TOP 09 si stěžuje. Koalice prý oddaluje projednání těch návrhů zákonů, které se jí nehodí
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Koalice cíleně projednává jen některé zákony, další nechává takzvaně u ledu. Považujeme za nepřijatelné, aby například návrh na změnu ústavy čekal na projednání dva roky,“ uvedl Laudát. Frakce TOP 09 a Starostů bude podle něho apelovat na koaliční strany, aby situaci řešily.

Na úvodní kolo debaty čeká podle statistiky, kterou klub poskytl novinářům, na devět desítek návrhů zákonů, z toho pět desítek poslaneckých. Pod dvěma desítkami z nich jsou podepsáni poslanci klubu TOP 09 a Starostů.

Z poslaneckých návrhů podaných před dvěma lety sněmovna dosud nezačala jednat podle statistiky o 15 z nich. Na úvodní debatu například čekají i tři desítky poslaneckých předloh z loňského roku.

Na program jednotlivých schůzí se obvykle dostávají všechny dosud neprojednané body. Poslanci ale mohou jejich pořadí měnit, a díky koaliční většině tak mají přednost vesměs vládní normy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…