TOP 09 za kampaň pro volby do EP utratí deset milionů Kč

26.04.2014 17:09

Opoziční TOP 09 investuje do kampaně pro volby do Evropského parlamentu zhruba deset milionů korun. Spoléhat bude především na kontakt s voliči, naopak billboardy budou mít v kampani menší význam. ČTK to dnes na ideové konferenci strany v Olomouci řekl lídr kandidátky TOP 09 a bývalý viceguvernér České národní banky Luděk Niedermayer.

TOP 09 za kampaň pro volby do EP utratí deset milionů Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

„Bude to (náklady na kampaň) kolem deset milionů korun. Myslím si, že společnost ani občané nejsou naladěni na to, abychom republiku oblepili plakáty a utratili za to horentní sumy. Jsem proto rád, že suma není vysoká a že se budeme soustředit na elektronické formy kampaně a na kontaktní kampaň," uvedl Niedermayer, podle kterého billboardů bude mít strana poskrovnu. „Plánujeme hodně neformálních setkání s lidmi a budeme se snažit naše názory dostávat do éteru," dodal.

Pozor na šedé bankovnictví

Niedermayer se chce v případě zvolení v europarlamentu zaměřit především na problematiku regulace a fungování finančních trhů. Připomněl, že se podařilo udělat pokrok v oblasti bankovní regulace a připravuje se nový koncept dohledu nad pojišťovnami.

„Zbývá, a tam je toho odpracováno nejméně, oblast šedého bankovnictví. Je to oblast finančních trhů, kde by se mohlo stát, že by do ní přecházely některé aktivity z klasických bank. Pokud by se tento sektor zvýšil, tak jeho význam pro ekonomiku by byl srovnatelný s bankovním a je proto třeba, aby byl dostatečně stabilní," podotkl. Chce se věnovat i makroekonomickým tématům, důležitá podle něj bude diskuze o energetické bezpečnosti Evropy.

Ve volbách do Evropského parlamentu se letos v Česku utká sedm sněmovních a 31 mimoparlamentních uskupení. Například vládní ČSSD má za lídra sociologa Jana Kellera a do kampaně chce investovat zhruba 25 milionů korun. Koaliční ANO povede do voleb bývalý eurokomisař Pavel Telička, za lidovce to bude někdejší ministr Pavel Svoboda. Komunisty povede poslankyně Kateřina Konečná, ODS první místopředseda strany a europoslanec Jan Zahradil. Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury postavilo do čela advokátku Kláru Samkovou.

Prezident Miloš Zeman vyhlásil evropské volby na 23. a 24. května. V některých zemích EU se ale může hlasovat ještě o den později. Výsledky v Česku by mohly být zveřejněny současně s ukončením hlasování v celé EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…