TOPák Plíšek v ČT zle vynadal Zemanovi za referendum o našem členství v EU. Prý se tomu na Východě smějí. ANOnista Volný opatrně přizvukoval

01.07.2016 22:46

Poslanec a místopředseda hnutí ANO Jan Volný a poslanec Martin Plíšek (TOP 09) debatovali v pátečních Událostech, komentářích České televize o možném odchodu naší země z EU. Padlo přitom jméno prezidenta Zemana, který volá po vypsání příslušného referenda. Plíšek za to na Miloši Zemanovi nenechal nit suchou. A Volný mu poněkud skromněji dával za pravdu.

TOPák Plíšek v ČT zle vynadal Zemanovi za referendum o našem členství v EU. Prý se tomu na Východě smějí. ANOnista Volný opatrně přizvukoval
Foto: top09.cz
Popisek: Martin Plíšek, poslanec Parlamentu ČR

„Není to dobrý nápad. Já si myslím, že jde o ryzí populismus. Pan prezident se postavil po bok extrémních nacionalistů, kteří volají po referendech v dalších zemích EU. Pan prezident se tím postavil po bok extremistů, jako je Tomio Okamura nebo jako je pan Mach. A že se tomu na Východě smějí, tak to je také zřejmé,“ zaútočil Plíšek na Miloše Zemana.

Poslanec TOP 09 k tomu doplnil, že i volby jsou svého druhu referendem, a už tak tu máme volby rok co rok. Není prý také bez zajímavosti, že vláda sice připravila zákon o obecném referendu, ale nijak zvlášť nepospíchá s jeho prosazením. Možná je to i proto, že v referendu bude teoreticky možné odhlasovat dvousetkilometrovou rychlost na dálnicích.

Poslanec Jan Volný nechtěl prezidentova slova přímo hodnotit. „Ale myslím si, že takto závažné věci není možné řešit referendem,“ konstatoval. Vidíme to ostatně i v Británii, kde si prý dnes voliči říkají: Co se to děje s librou, co se to děje s naší ekonomikou, my jsme jen nechtěli migranty. Členství v EU je podle Volného velmi složité téma, na které nebude dobré aplikovat referendum. Ale v jiných otázkách si ale referendum umí představit.

Obratem také dodal, že poslanec Plíšek možná přikládá slovům prezidenta vyšší váhu, než možná opravdu mají. Osobně by si neuměl představit ani referendum o přijetí společné evropské měny. I to je podle Babišova poslance příliš složitá otázka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…