TV Prima si posvítila na aktivity George Sorose. Tohle prý páchá v Česku

19.08.2016 18:32

TV Prima odvysílala reportáž o maďarsko-americkém miliardáři a filantropovi Georgi Sorosovi, který své peníze investuje na podporu LGBT, ale financoval i jednu zainteresovanou stranu kyjevského Majdanu. A promluvili o něm i novinář Erik Best či odborník na školství Václav Klaus ml.

TV Prima si posvítila na aktivity George Sorose. Tohle prý páchá v Česku
Foto: wealthydebates.com
Popisek: George Soros

Georgi Sorosovi je již 86 let a je podle všeho jedním z nejvlivnějších lidí na planetě. Jeho majetek činí více než 25 miliard dolarů a každoročně investuje obrovské množství peněz do svých neziskových organizací ve snaze podpořit liberalismus a demokracii.

Podporuje například práva gayů a leseb, zároveň ale podporoval i současnou ukrajinskou vládu či Evropskou unii. Nedávno zveřejněné e-maily však jasně ukazují, že ovlivňuje i politiku některých zemí, například USA.

„Každý rok investuje něco jako 400 milionů do svého fondu na ovlivňování společnosti a politiky v Americe a zahraničí,“ řekl o Sorosovi novinář Erik Best.

V jednom ze zveřejněných e-mailů například Soros psal Hillary Clintonové, která v té době působila jako ministryně zahraničí, že je třeba vyřešit vážnou situaci v Albánii a aby jmenovala vysoce postaveného evropského úředníka jako vyjednavače. To se také stalo a dokonce byl jmenován konkrétně nynější slovenský ministr zahraničí Miroslav Lajčák, kterého Soros doporučil.

Soros dokonce podporoval jednu z revolučních stran Majdanu. „Pan Soros otevřeně přiznává, že financoval částečně aktivity na Majdanu,“ řekl Best s tím, že tedy nejde o žádné utajené spiknutí to o něm tvrdit. Revoluce však nedopadla zdaleka podle jeho představ a veřejnost svým novým lídrům nevěří.

V Česku skrze svou organizaci Open Society Fund Soros zasahuje hlavně do školství a sponzoruje několik nevládních organizací. Jedním z jeho stěžejních projektů je i inkluze.

„Ve školách se má učit a všechny ty aktivity většinou vedou k tomu, že peníze, které platíme my, daňoví poplatníci, neskončí u učitelů ve školách, ale shrábnou je tyhle neziskové organizace,“ řekl odborník ODS na oblast školství Václav Klaus ml.

Soros mimo jiné podporuje i prezidentskou kampaň Hillary Clintonové, které již věnoval 25 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …