Ta Zemanova návštěva je drahá, nadává pardubická radnice. Hrad žádá pódium a mikrofony

06.09.2013 10:45

Miloš Zeman se vydal na cestu po českých krajích. Některé si však stěžují, že je návštěva přijde draho. Píše o tom server Lidovky.cz. Za pohoštění exprezidenta Václava Klause utratily prý Pardubice několik tisíc, na návštěvu jeho nástupce Miloše Zemana muselo město narychlo v rozpočtu najít 100 tisíc. Někteří mluví o tom, že za peníze krajů si Mynář dělá předvolební kampaň SPOZ.

Ta Zemanova návštěva je drahá, nadává pardubická radnice. Hrad žádá pódium a mikrofony
Foto: Daniela Černá
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář a Miloš Zeman ve Valašských Kloboukách

Potíž spočívá v tom, že Hrad si vymínil, že na náměstí chce postavit zastřešené pódium. Město takový požadavek prý nepříjemně zaskočil. "Měla si to zaplatit prezidentská kancelář, ale chtít to zaplatit po městu, to je nehoráznost," zlobí se radní Pardubic za TOP 09 Jan Němec.

Prezident do Pardubic přijede příští týden v rámci prezidentského turné po krajích. Ovšem za doprovodu svého kancléře Vratislava Mynáře, který za Stranu práv občanů - Zemanovci kandiduje ve Zlínském kraji. Lidovky.cz píší, že oba proto čelí nařčení, že spíše než o prezidentskou návštěvu krajů jde o předvolební turné za státní peníze.

Klaus vyšel na několik tisíc

Pro srovnání uvádí server Lidovky.cz, že poslední návštěva Zemanova předchůdce Václava Klause v roce 2009 městskou kasu stála jen několik tisíc. "Předchozí pan prezident u nás byl naposledy v roce 2009, tehdy se pro něj dělalo drobné pohoštění placené z reprezentačního fondu a dostal dárek v ceně do tisíce korun. To byly naše veškeré náklady," vypočítala mluvčí Pardubic Hradní.

Zlín zaskočen nebyl. Pódium má většinu roku připravené.

Dvojice Zeman - Mynář už má za sebou návštěvu Zlína. Tam požadavky Hradu takové pozdvižení jako v Pardubicích prý nevyvolaly, konečné náklady jeho návštěvy se podle mluvčího radnice Zdeňka Dvořáka vejdou do 40 tisíc.

Pódium chtěl Zeman sice i ve Zlíně, ale to má prý město celoročně instalováno na náměstí a nemuselo tudíž vynakládat další prostředky. "Město Zlín zajišťovalo ozvučení na náměstí Míru, kulturní program, úklid po akci, květinovou výzdobu, dále občerstvení na radnici. Dary pro prezidenta byly pořízeny za částku do 20 tisíc korun. Pódium pro prezidenta jsme nestavěli, máme ho přes celé jaro až podzim trvale umístěné na náměstí," informoval mluvčí server Lidovky.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…