Tabery z Respektu se tvrdě opřel do sociologa Kellera. Za slova o mladých

16.10.2013 21:31

Sociolog Jan Keller ve své přednášce na Slovensku prohlásil, že česká mládež je snadno manipulovatelná a to dokonce víc, než jeho vlastní generace. Šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery na serveru Respekt.cz připomíná, že Keller v sedmdesátých letech minulého století vstoupil do KSČ a na dnešní mladou generaci útočí pravděpodobně proto, že se přiklání k pravici. Tu Keller pravidelně kritizuje.

Tabery z Respektu se tvrdě opřel do sociologa Kellera. Za slova o mladých
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Jan Keller

Erik Tabery poukazuje na to, že sociolog Keller pro své tvrzení o snadné zmanipulovatelnosti mladých nepředložil jasné důkazy, vyslovil pouze svůj názor. A to je problém bez ohledu na to, zda zmíněný sociolog byl za minulého režimu členem komunistické strany či nikoli.

„I kdyby však  Keller do KSČ nikdy nevstoupil, o co se jeho odsudek mladých lidí opírá? O jediné. Nelíbí se mu, že mají sklon podporovat pravici. A to přece stačí k zatracení. Ve své přednášce posměšně zmiňuje, že v testu, který provedl, středoškoláci neznali stranický program a pletli si, kam patří lídři. To je skutečně pohroma. Podobným testem by zřejmě neprošla drtivá většina zdejších voličů. Co s tím? Zakázat jim volit a nechat jen Jana Kellera?“ ptá se autor.

Mladí lidé nejsou dokonalí, schází jim například životní zkušenosti. To však podle autora článku nedává panu Kellerovi právo, aby mladé odsuzoval, pokud projevují odlišné názory od jeho vlastních. Připomeňme, že ve studentských volbách nanečisto zvítězila TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…