Tady je všechno v úplném pořádku, hlásí obyvatelé Bělé, kde držíme běžence

12.08.2015 10:26

Až pět stovek nelegálních migrantů žijí v detenčním táboře v Bělé pod Bezdězem. Jakou s nimi mají zkušenost místní, popisuje server Aktuálně.cz.

Tady je všechno v úplném pořádku, hlásí obyvatelé Bělé, kde držíme běžence
Foto: Reprofoto:ČT
Popisek: Uprchlíci v Bělé - Jezové začali po návštěvě ministra Chovance demolovat zařízení

Areál je obehnán čtyřmetrovým plotem s ostnatým drátem. Ze všech stran je obklopen borovými lesy a ze silnice není téměř vidět. Uprchlíci zde čekají na vyhoštění nebo přesun do země, která má vyřídit jejich žádost o azyl. Ostraha se s nimi navíc nepáře, poté, co se běženci dostanou za bránu tábora, vezme jim peníze i mobily. Denní režim běžencům diktují zaměstnanci tábora, večerka je v jedenáct. 

Místní si na tábor vesměs nestěžují. Prý kdyby o něm média nepsala, ani by nevěděli, že tam uprchlíci jsou, problémy prý nemají. Dana, kterou server Aktuálně.cz oslovil, uvedla, že lidé by si měli vzpomenout, jak Češi utíkali za komunismu na Západ. „Taky tam, než jim úřady vyřídily papírování, bydleli v lágru. Jsou to přece lidi jako my,“ říká.

Ani starosta Bělé Milan Lomoz proti uprchlíkům neříká křivých slov. Podle něj by se lidé mohli více bát pacientů z psychiatrické léčebny v nedalekých Kosmonosích, ze kterých čas od času někteří utečou. „Těch bych se bál víc, o nich bylo známé, že mohou být nebezpeční. Vezměte si, co se stalo ve Žďáru nebo Uherském Brodě,“ připomíná.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…