Tady jsme doma, tady je Agrofert. Satirický seriál "Tonda Blaník" se obul do Babiše tak, až se mu to samotnému líbilo

06.04.2015 20:15

Terčem nejnovějšího dílu satirického seriálu Kancelář Blaník, který vysílá internetová televize Stream.cz, se stal ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Seriál, který se věnuje domnělému zákulisí české politiky, se vicepremiérovi Sobotkovy vlády věnuje v dílu nazvaném Biobabiš.

Tady jsme doma, tady je Agrofert. Satirický seriál "Tonda Blaník" se obul do Babiše tak, až se mu to samotnému líbilo
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš diskutoval se studenty VŠB-TU Ostrava

Obsah tohoto dílu spočívá v tom, že lobbista Tonda Blaník se pokouší zvednout tržby potravinářských výrobků produkovaných firmami spadajícími pod Agrofert, který právě Babiš vlastní.

Byla jen otázka času, kdy lidi přijdou na to, že kuře za tejden nevyroste

„Jo takhle, lidi už nechtěj žrát ty tvoje sračky,“ říká „Andrejovi“ do telefonu na začátku dílu Tonda Blaník a pokračuje: „Ale to byla otázka času, kdy lidi přijdou na to, že kuře za tejden prostě nevyroste“.

Blaník tak reagoval na slova ministra financí, který mu sdělil, že se byl o víkendu podívat na farmářských trzích. Zjistil, že lidé kupují biopotraviny. Ty sice produkuje také Agrofert, ale ty jeho nikdo nekupuje.

Lobbista z kanceláře Blaník tak dostane za úkol zvednout prodej potravin Babišova Agrofertu. Nejprve jej napadne, že Babišovi doporučí pěstování řepky olejky i kvůli štědrým evropským dotacím. Ministr financí se ale podle Tondy Blaníka chce držet jídla: „Zaprvý v tom (řepce) už jede a zadruhý chce bejt příští premiér a bojí se, že by mu to mohlo uškodit.“

Vítá vás Babiška

Server Echo 24 upozornil, že hláška „Andrej přeci nemá čas“, která v tomto díle zazněla, zaujala i samotného Andreje Babiše, který ji sdílel na svém twitterovém účtu.

Nakonec dochází k nápadu stvořit chytlavou písničku o tradicích a českých potravinách Agrofertu, která by doprovázela novou reklamní kampaň. K tomu si kancelář pozvala hudebníky ze skupiny Mňága a Žďorp, jež je v seriálu představena jako Čechomor a která stvořila píseň s tímto textem: „Vodníci víly skřeti čert tady jsme doma, to je Agrofert. Ovečky pejsek a kočička v náručí vítá nás Babiška.“ Tento song pak celý díl uzavírá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…