Tady nám nějak ujely miliónky... Jiří Čunek má problém, a to se ještě nezačalo stavět

17.04.2019 15:24

Kolem plánované obří nemocnice ve Zlíně-Malenovicích, kterou by rád postavil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, koluje řada sporů a nejasností. Na jednu obzvláště nepěknou nesrovnalost upozornil zlínský zastupitel Michal Dvouletý, zvolený za koalici Svobodných a Soukromníků. Problém se týká pozemků

Tady nám nějak ujely miliónky... Jiří Čunek má problém, a to se ještě nezačalo stavět
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Jiří Čunek

„Kolik tvrdí hejtman Jiří Čunek, že bude stát nová nemocnice v Malenovicích? Osm miliard, že ano? Taky jste si už zapamatovali toto číslo,“ ptá se čtenářů úvodem svého příspěvku Dvouletý. Osm miliard je totiž suma, se kterou hejtman Čunek operuje již drahnou dobu. Podle Dvouletého je ale již nyní jasné, že se výstavba prodraží – zatím „jen“ o čtvrt miliardy.

A důvod? „Do investičního záměru totiž hejtmanství nezapočítalo peníze, které kraj už zaplatil za výkup pozemků v Malenovicích. Místo 300 mil. Kč kraj počítá pouze se 70 mil. Kč,“ osvětluje vše Dvouletý, který celé kouzlení s čísly označil za „habaďůru“.

Jiří Čunek podle Michala Dvouletého takové mlžení vyvolává záměrně. Zastupitel Dvouletý se rovněž těší, až bude moci prozkoumat kompletní investiční záměr, očekává, že v něm najde nesrovnalostí více. Prozatím je jasné, že Zlínský kraj pro pozemkové vypořádání skutečně počítá pouze se 70 738 800 Kč, jak vyplývá z rozboru investičních nákladů, který má redakce ParlamentníchListů.cz k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…