Tahle sviňárna se ti vrátí! David Koller utnul koncert Aleši Brichtovi a ten soptí. Důvod: Uprchlíci

22.11.2016 6:50

Spory kolem uprchlíků přecházejí i do umělecké sféry. A to poměrně výrazně. Zpěvákovi Aleši Brichtovi nyní přeložili koncert. A jak on uvádí, stojí za tím jiný zpěvák – David Koller.

Tahle sviňárna se ti vrátí! David Koller utnul koncert Aleši Brichtovi a ten soptí. Důvod: Uprchlíci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Rocker Aleš Brichta si vzal slovo na petičním výboru

Postoje obou mužů vůči migrační krizi se výrazně liší – Brichta se velmi hlasitě staví proti islamistům, své koncerty spojuje s dalším protiislamistou – Tomášem Ortelem. Koller, jenž je sám sluníčkářem, již v minulosti uvedl, že tam, kde vystoupí Ortel, on vystupovat nebude. Vadí mu ultrapravicová minulost plzeňské skupiny a horlení pro nacionalismus. Rozdílné postoje mají i k prezidentu republiky – Brichta je Zemanovým příznivcem, Koller nikoliv.

„Je to vyjádření občanského postoje, na němž se naše agentura s Davidem Kollerem shodla,“ uvedl tenkrát důvody, proč nehodlá koncertovat v místech, kde vystoupí Ortel, Pavel Eichler z agentury Nedori, jež zastupuje právě Kollera. „Jestliže chtějí vydělávat na nenávisti, strachu a xenofobii, nebudou vydělávat na Davidu Kollerovi,“ řekl iDNES.cz Eichler.

Původní text ZDE.

„Mě to nepřekvapilo. Je to v pořádku se vyjádřit a sdělit své postoje, na tom samém principu funguje i kapela Ortel, kde pro změnu vyjadřujeme naše postoje a názory,“ napsal v textové zprávě serveru Expres.cz v reakci Ortel.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby učitelé vaše děti ve škole přesvědčovali, že je třeba přijímat uprchlíky?

98%
2%
hlasovalo: 20919 lidí

Původní text ZDE.

„Dozvěděl jsem se, že za vynuceným přeložením pražské zastávky koncertu Souboj rebelů z Meet Factory do KD Ládví stojí nátlak Davida Kollera na majitele Meet Factory, údajně kvůli našim koncertům s Tomášem Ortelem,“ poznamenal nyní k přeložení koncertu Brichta. A v tu chvíli se pustil do Kollera. 

„Jde o toho Kollera, který své sympatie k nacismu dával najevo svojí podporou zrušení Benešových dekretů a vrácení majetku fašistům a válečným kolaborantům. To mi přijde jako vrchol pokrytectví, cynismu a arogance,“ zmínil a jeho čin nazval prachsprostou sviňárnou, která se mu jednou vrátí.

„Davide, to, že nevyjdeš se svými spoluhráči, je problém tvůj, a ne celé hudební scény,“ uzavřel.

Celý příspěvek Davida Brichty:

Dozvěděl jsem se, že za vynuceným přeložením pražské zastávky koncertu Souboj rebelů z Meet Factory do KD Ládví stojí nátlak Davida Kollera na majitele Meet Factory, údajně kvůli našim koncertům s Tomášem Ortelem.Toho Kollera, který své sympatie k nacizmu dával najevo svojí podporou zrušení Benešových dekretů a vrácení majetku fašistúm a valečným kolaborantům. To mi přijde jako vrchol pokrytectví cynismu a arogance. Davide, to, že nevyjdeš se svými spoluhráči, je problém tvůj a ne celé hudební scény. Tohle byla od tebe prachsprostá sviňárna, která se ti jednou vrátí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…