Táhněte odsud, teroristé. Ruští cestovatelé si v samotném centru Prahy mohou přečíst „vřelý" vzkaz

06.09.2014 11:18

V Celetné ulici v centru Prahy kdosi vylepil protirusky laděné plakáty. Těmito místy prochází denně tisíce turistů, a to i těch ruských. Ti se proto nemuseli cítit právě nejlépe. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Táhněte odsud, teroristé. Ruští cestovatelé si v samotném centru Prahy mohou přečíst „vřelý" vzkaz
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„Nápis Achtung Russian tourists (Pozor ruští turisté) byl přepsaný na Achtung Russian terrorists, přičemž v anglickém slově „ruští“ byla dvě písmena „s“ nahrazena symboly, které připomínají runy známé jako symbol nacistické jednotky SS,“ píše server.

S těmito slovy se museli vyrovnat ruští turisté, kterých, navzdory jisté nevraživosti panující mezi EU a Ruskem, jezdí do Prahy stále dost. Mluvčí městské policie Jan Čihák v této souvislosti upozornil, že by v této věci mohlo jít i o podezření z trestného činu a celou věc by tak mohla dostat k prošetření policie. Když se ale policie na místo vrátila, žádné plakáty už tam nenašla. Na vyšetřování tedy nedošlo.

Není to přitom první případ projevu nesouhlasu s aktuální ruskou politikou na mezinárodní úrovni. Nedávno se v pražském Bráníku objevila mimo jiné i podobizna ruského prezidenta Vladimira Putina s nápodobou krve na čele po zásahu kulkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…