Tajemní muži prý ve čtvrtek skupovali Reflex. Časopis naznačuje souvislost s Babišem

25.10.2013 17:01

Šéfredaktor týdeníku Reflex Pavel Šafr tvrdí, že na venkově dochází k hromadnému skupování časopisu Reflex, v jehož aktuálním čísle je k přečtení text kritizující lídra hnutí ANO, miliardáře Andreje Babiše. Podle redakce Reflexu je zde nepřehlédnutelná souvislost.

Tajemní muži prý ve čtvrtek skupovali Reflex. Časopis naznačuje souvislost s Babišem
Foto: Reflex
Popisek: Titulka Reflexu s Andrejem Babišem

„Do trafiky přijdou dva pánové a koupí všechny výtisky. Začalo se to dít včera bezprostředně poté, co jsme rozšířili po sociálních sítích sdělení, že právě přinášíme nové informace, jak se panu Babišovi podařilo zázračně zbohatnout," píše redakce časopisu v čele se Šafrem. Dostali prý konkrétní informace, že se tak dělo zejména ve venkovských trafikách. Celkem prý bylo jen během čtvrtka potvrzeno třiadvacet míst, kde byl veškerý náklad magazínu vykoupen takto naráz.

Redakce se prý nediví, že text panu Babišovi vadí, o to důležitější prý ale je prosba směřující ke čtenářům, aby časopis podpořili. Situace prý houstne a novináři se prý budou dál snažit informovat o miliardáři. Jiná média mu totiž buď přímo patří, nebo selhávají v podávání zpráv z minulosti tohoto podnikatele. Reflex zareagoval tím, že text o Babišově podnikání dal volně k dispozici na svém webu.

Publicista tohoto týdeníku Jiří X. Doležal k tomu poznamenal, že skupování časopisu muselo být poměrně nákladnou záležitostí. „Tisíc výtisků Reflexu stojí čtyřicet litrů - a skoupeny podle předběžných zpráv, které zatím máme k dispozici, mohly být až desítky tisíc výtisků. Snaha zabránit tomu, aby se náš časopis dostal k vám, našim čtenářům, někoho stála pěkné peníze," píše Doležal.

Peníze samy o sobě prý navíc nestačí. Současně je prý třeba mít k dispozici strukturu rozšířenou po celé republice, která samotné skupování provede. Tyto skutečnosti jsou prý navíc podpořeny zkušeností jedné čtenářky, které prý hned v pěti prodejních místech sdělili, že dva muži, kteří náklad časopisu vykoupili, tvrdili, že tak činí "kvůli volbám". 

To prý naznačuje, že za touto akcí stojí některá z kandidujících stran. Závěrem si Doležal klade otázku, zda ti, kdo skupují časopis, nenarušují průběh voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…