Tajemství života a smrti Jana Masaryka knižně

13.02.2018 15:16

Jan Masaryk, známý československý diplomat, politik a syn prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. Patřil mezi oblíbené politiky a mnohými lidmi byl vnímán i jako poslední vlivný reprezentant zanikající československé demokracie po komunistickém státním převratu, ke kterému došlo o pouhých čtrnáct dní dříve, než byl Masaryk nalezen mrtev pod okny svého bytu. O důvodu jeho smrti se velmi často diskutovalo. Podle některých šlo o politickou vraždu, podle jiných Jan Masaryk skočil z okna sám.

Tajemství života a smrti Jana Masaryka knižně
Foto: archív
Popisek: Jan Masaryk

Co vedlo ke smrti Jana Masaryka? Jaké události předcházely oné tragické noci? Jaké poznatky přináší metoda forenzní biomechaniky a lze její výsledky považovat za konečné? Jeho smrt je dodnes zahalena tajemstvím. Na tyto všechny a mnohé další otázky přináší kniha nakladatelství XYZ „Jan Masaryk - Tajemství života a smrti odpovědi“.
 
ParlamentníListy.cz přináší krátkou ukázku z knihy. „Masaryk měl také bohémské návyky, jimiž se vůbec netajil a rád se bavil. Ale byl i náladový, trpěl občasnými depresemi, aby se po jejich překonání zase nechával unášet euforií a veselostí. Když za války Edvard Beneš přesvědčil československou exilovou vládu o nutnosti uzavřít československo-sovětskou smlouvu o přátelství a poválečné spolupráci, nijak nedbal na britský postoj k tomuto záměru, který byl rezervovaný až odmítavý. Tehdy se k názoru britské vlády, že je tento diplomatický krok předčasný, Jan Masaryk přiklonil a dal najevo své výhrady k dohodě se Sověty. Instinktivně vycítil, že svázat se s touto komunistickou totalitní mocností takovým způsobem by v budoucnu mohl být problém.“
 
Autorem titulu je Vladimír Liška, přední český záhadolog, spisovatel a také spoluzakladatel archeoastronautické asociace.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…