Tajný penězovod? Veřejné peníze prý jdou zelenému hnutí

04.07.2016 6:32

Někdejší brněnský radní za ODS Robert Kotzian dnes působí v pozici předsedy spolku Brno+, který si klade za cíl prosazovat rozvojové projekty, jež mají být ku prospěchu jihomoravské metropole. Kotzian si však nevšímá jen rozvojových projektů ve městě, ale také toho, kudy tečou městské peníze. A zarazilo ho údajné propojení městského penězovodu a Hnutí DUHA.

Tajný penězovod? Veřejné peníze prý jdou zelenému hnutí
Foto: ČT
Popisek: Robert Kotzian, 1. náměstek primátora města Brna

„Z úrovně Úseku rozvoje města Magistrátu města Brna, který podléhá přímému řízení náměstka primátora Martina Andera (Strana zelených), dochází ke skrytému financování Hnutí DUHA. Martin Ander byl přitom do roku 2006 ředitelem Hnutí DUHA,“ píše Kotzian na serveru spolku Brno+.

Úsek rozvoje města podepsal na konci listopadu 2015 smlouvu o provedení práce se dvěma aktivisty Hnutí DUHA – s Václavem Peclem a Hanou Sedalovou. Od prosince do června jim bylo podle Kotziana za provedenou práci pro jihomoravskou metropoli vyplaceno dohromady 140 600 korun.

Na tom by nebylo nic špatného, kdyby nevykonávali práci, která slovy bývalého městského radního přísluší zaměstnancům Magistrátu města Brna. Město tedy služby Pecla a Sedalové nepotřebuje a platí je zbytečně.

Celý text Roberta Kotziana najdete zde

Kotzian dále připomíná, že pod hlavičkou Hnutí DUHA je vedena kampaň přípravného výboru referenda o železničním uzlu v Brně. Jelikož se oba aktivisté na přípravě referenda podílejí, tak podle někdejšího městského radního lze říci, že město skrytě finančně podporuje kampaň Hnutí DUHA.

Sluší se však dodat, že aktivisté ve stejném duchu kritizují Spolek Brno+ za to, že se mu dostává podpory od Jihomoravského kraje.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…