Tajný plán Bruselu odhalen. Toto píší v Řecku po velkém požáru v uprchlickém centru

21.09.2016 15:55

Na řeckém zpravodajském blogu KeepTalkingGreece se objevil komentář k nedávnému vystoupení Evropské komise ohledně řešení migrační krize. To je vskutku velmi jednoduché. Prostě nechat všechny migranty co nejdelší dobu na řeckých ostrovech.

Tajný plán Bruselu odhalen. Toto píší v Řecku po velkém požáru v uprchlickém centru
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlické tábory kolem iráckého města Dahúk

Mluvčí Evropské komise Nataša Bertaudová odkryla podle KeepTalkingGreece tajný plán, který se připravoval dlouhou dobu. A tím je nechat uprchlíky na řeckých ostrovech.

„Abychom předešli sekundárním pohybům ve zbytku Evropy, je třeba co nejvíce žadatelů o azyl udržet na ostrovech,“ poznamenala Bertaudová a dodala, že podle řecké vlády je situace pod kontrolou.

K jejímu prohlášení však došlo jen několik hodin poté, co požár uchvátil část jednoho z řeckých ostrovních hotspotů, a nechal tak zhruba 4 000 lidí bez přístřeší.

Na ostrově Lesbos se v současnosti nachází 5 600 migrantů, a to přitom ještě před požárem byla jeho kapacita pouze 3 500 osob.

„Pokud je tohle všechno, co Evropská komise dokáže říct k nešťastným pondělním incidentům na ostrově Lesbos, je zřejmé, že migranti zůstanou na řeckých ostrovech na dobu neurčitou, dohoda mezi EU a Tureckem jsou jen cáry papíru, do kterých se balí belgické fish and chips, a Evropská unie bude posílat modlitby a dobré vibrace. A občas i nějaké peníze, aby si uchovala tvář.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…