Tak Bohuslav Sobotka hrozí odchodem. Ne, proboha, ozvalo se zděšeně. A Hrad...

11.07.2016 11:38

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes pro Hospodářské noviny uvedl, že v případě neúspěchu strany v krajských volbách, nebude již opětovně kandidovat na předsedu strany a odejde. Jaké jsou reakce?

Tak Bohuslav Sobotka hrozí odchodem. Ne, proboha, ozvalo se zděšeně. A Hrad...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Bohuslav Sobotka

Anketa

Bojíte se útoku Ruska na některý ze států NATO?

3%
97%
hlasovalo: 11640 lidí

Aktivista Tomáš Peszynski, který v minulosti mimo jiné uspořádal demonstraci na podporu Sobotky, nepovažuje situaci za dobrou. „Kdo přijde po něm? Chovanec? Tak končíme,“ myslí si. „Znáte nějakýho prozápadního politika ČSSD, který má tyhle ambice? Zaorálek. Dienstbier. Ale oni předsedové chtít být nebudou. Já to vidím na nástup nějakýho putinisty nebo zemanisty,“ myslí si.

Analytik a armádní expert Jaroslav Štefec by Sobotkova slova rozhodně nepovažoval za výhrůžku. „To je jasná nabídka, které by byla věčná škoda nevyužít. Bohušu, Bohušu, do pár měsíců a do dne...,“ napsal.

„Vážím si práce některých hejtmanů zvolených za ČSSD, ale tímto svým prohlášením jim Bohuslav Sobotka vrazil kudlu do zad. Toto je totiž nabídka, která se neodmítá,“ uvedl aktivista Vilém Rössler.

A své již také řekl hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Je to plně věcí pana premiéra a předsedy ČSSD, jak bude po krajských a senátních volbách postupovat ve smyslu vyvození odpovědnosti za jejich výsledek. S otazníkem zůstává, co je podle pana premiéra ‚dostatečná‘ podpora voličů. Zatím jde o velmi plovoucí, nekonkrétní kategorii,“ sdělil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…